asdf

JURASSIC PARK 3D-ben a mozikban!

Amint közeledett a Universal Pictures egyik legnagyobb sikerének huszadik évfordulója, a stúdió elhatározta, hogy világszerte ismét bemutatja a mozikban a filmet, de ezúttal már 3D-s változatban, elképesztő 4K-s minőségben restaurálva, amely a HD-s változatnál négyszer élesebb látványt biztosít.

jurassicpark3d1

A technológia fejlődésének köszönhetően a 3D ma úgy mutathatja be a közönségnek a Jurassic Park világát, ahogyan annak idején Steven Spielberg tudat alatt leforgatta. Az új látványvilág nosztalgikus és meglepetésekkel teli utazásra csábítja azokat, akiket hajdan rabul ejtettek az őslényparki kalandok, és lehetőség nyílik arra is, hogy új nézők ismerkedjenek meg Stan Wilson és az Industrial Light & Magic (ILM) csodálatos teremtményeivel. Egy egész nemzedék látta videón Lex és Tim menekülését a velociraptorok elől, s ámuldozott, amikor dr. Sattler és dr. Grant a kecses brachiosaurusok csordájával találkozott, a buja és halálos Isla Nubar valamennyi csodáját mégsem élhette át a maga teljességében  olyannak, amilyennek Michael Crichton és David Koepp forgatókönyvírók megálmodták. Egészen mostanáig.

jurassic

Az alkotók arra törekedtek, hogy a Jurassic Park oly sok év elmúltával is maradéktalanul élvezhető legyen. Ha a 3D-s technológiát jól alkalmazzák, tökéletes moziélményt képes nyújtani. Az eljárás használatával nem az a cél, hogy a végefelirat után a nézők elégedetten kijelentsék: „nahát, az a 3D-s effekt milyen klassz volt!”. Ehelyett azt kell elérni, hogy a közönség teljesen átadhassa magát a lehengerlő látványnak, a mindent betöltő zenének és a hátborzongatóan élethű zörejeknek. Mindezek miatt a konverzió során az alkotókat egy kérdés vezette: milyen érzés a zenekar közepén ülni? Spielberg a Stereo D nevű céget kérte fel a munkára, azt a csapatot, amely a Titanic 3D-s konverzióját végezte. Jelenetről jelenetre végigmentek a Jurassic Parkon, hogy megállapítsák, miként érhető el az új, tökéletes élmény. Most, amikor a néző meghallja a T. rex dübörgő lépteit, és a víz remegni kezd a pohárban, vagy a bébiraptor kikel a tojásból, illetve amikor a terepjáró nekivág a dzsungelnek, mindenki úgy érezheti, először jár a Jurassic Parkban.

A Universal stúdió azt reméli, a közönség ugyanúgy élvezi majd a Jurassic Parkot, mint a több mint hétszáz fős stáb, amely fáradságot nem kímélve újrakalibrálta. Azt kívánjuk, hogy amikor felharsan John Williams ma már klasszikus zenéjének dallama, minél többen érezzék a nosztalgiát, hiszen a kaland ismét elkezdődik.

JURASSIC PARK 3D Bemutató: 2013. május 2.

Producerek Kathleen Kennedy, Gerald L. Molen

Forgatókönyv Michael Crichton azonos című regénye alapján Michael Crichton és David Koepp

Zene John Williams

Rendezte Steven Spielberg

Sam Neill............................................Dr. Alan Grant Laura Dern.........................................Dr. Ellie Sattler Jeff Goldblum...................................Dr. Ian Malcolm Sir Richard Attenborough...................John Hammond Samuel L. Jackson....................................Ray Arnold

Fotgalmazza a UIP-Duna film

Megosztás facebookon