asdf

Jóbarátok

Minden idők legnépszerűbb sorozata, a Jóbarátok kereken 20 esztendős lett a mai napon. Amerikában, 1994. szeptember 22-én került adásba a Jóbarátok első epizódja, ami azután tíz éven keresztül szórakoztatta a nézőket. Heti kedvencünk nem is lehetne más, mint a Jóbarátok!

A The Rembrandts I'll Be There for You című számot bárhol meghalljuk, egyből a Jóbarátokra gondolunk. Az egyik legkedveltebb sitcom sorozat több, mint 30 millió nézőt ültetett a tévé elé, amit a televíziózás történetében eddig kevés sorozat ért el.

David Crane–Marta Kauffman írópáros és Kevin Bright, producer a Jóbarátok ötletét nagyon egyszerűen adta el: „Egy sorozat a szexről, a szerelemről, kapcsolatokról és karrierekről, az életed azon szakaszában, amikor bármi lehetséges. És a barátságról, mert amikor szingli vagy egy nagyvárosban, a barátaid jelentik a családot” – ezzel a két mondattal és egy hétoldalas bővebb leírással kopogtattak az NBC-nél 1993-ban. Akkor a munkacím: Insomnia Cafe volt, ami nem volt annyira hangzatos, és mivel hat new york-i fiatal életéről szól a sorozat, így lett a Jóbarátok. A csatorna fejesei egyből ráugrottak a projektre, felgyorsulatk az események és egyetlen forgatókönyv alapján megrendelték az első évadot, amit a Warner Bros kezei alatt raktak össze, így 1994. szeptember 22-én, este fél kilenckor bemutatták a Jóbarátok első részét. Magyarországra csak két évvel később került képernyőre a sorozat, de itthon is nagy sikert aratott. Tíz éven keresztül lehettünk tanúi Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross életének. 

A Jóbarátok rengeteg elismerést tudhat magáénak: IMDb-n 315 ezer szavazat után 9.0-án áll, a tíz évad alatt 62 Emmy-díjra és 10 Golden Globe-ra jelölték. Rengeteg híres Vendégszereplő kapott epizódszerepeket.

Húsz éve, hogy a Central Perk kávézójába Rachel menyasszonyi ruhában berontott, Chandler rémálmáról beszélt vagy Ross panaszkodott leszbikus barátnőjéről. 236 epizód, és megannyi poén, emlékezetes jelenetek, kedvenc beszólások és felejthetetlen pillanatok. Íme egy 4 perces születésnapi összeállítás, ami újra arra ösztönöz, hogy ismét meg kell nézni a sorozatot.  

Jimmy Kimmel még augusztusban összehozta Rachel-t, Monica-t, és Phoebe-t egy rögtönzött Jóbarátok jelent erejéig. 

Megosztás facebookon