asdf

Íme a 17. Olasz Filmfesztivál programja

  • Szerző: MoziStar
November 6-16 között 14 kortárs olasz filmet láthat a magyar közönség és több alkotóval is találkozhatnak az érdeklődők.
Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló vetítésével kezdődik november 6-án a 10 napon át tartó 17. OLASZ FILMFESZTIVÁL-MITTELCINEMAFEST. A budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén a Puskin és Tabán moziban tizennégy kortárs olasz alkotást nézhet meg idén a hazai közönség. A magyar fővárosba érkezik Leonardo d' Agostini, A bajnok és Marco Danieli, az Időtlen szerelem rendezője. A fesztivál vendége lesz a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság egyik női főszereplője, Lidiya Liberman és Claudio Segaluscio, a Pohárnok Gergely által fényképezett Napsugár férfi főszereplője. A közönség találkozhat majd A fehér közök törvénye rendezőjével, Mauro Caputo-val is, aki a filmen együtt dolgozott a film alapjául szolgáló regény magyar származású olasz írójával, Giorgio Pressburger-rel. A fesztiválon vetítik még többek között Az 5 a tökéletes szám című filmet Toni Servillo-val és Valeria Golino-val a főszerepben. Utóbbi a több díjat is nyert Az én lányom női főszereplője is. Az alkotások egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.
5_é_il_numero_perfetto
November 6-án, szerdán 19.30-kor Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló (Il Traditore) nyitja a 17. OLASZ FILMFESZTIVÁL-MITTELCINEMAFESTet a Puskin moziban, ahol a fesztivál 10 napja alatt 5 alkotóval találkozhat majd a közönség.
Il_traditore_1
November 7-én, csütörtökön 19.30-tól a magyar származású olasz író, Giorgio Pressburger magyarul is megjelent A fehér közök törvénye (La legge degli spazi bianchi) című regényének filmes adaptációja lesz látható, melyben Fleischmann doktor az emlékezetkiesés első jeleit tapasztalja magán. A film azokat a legmélyebb titkokat kutatja, melyek mindig is lenyűgözték, de meg is rémítették az élet értelmének keresésével foglalkozó embert. A vetítés után a közönség találkozhat Mauro Caputo rendezővel, akia filmen együtt dolgozott Pressburgerrel, annak 2017-ben bekövetkezett haláláig.
A_fehér_közök_törvénye_1
November 8-án, pénteken 19.30-kor a 70-es években játszódó Időtlen szerelem (Un’ Avventura), amelyben Matteo és Francesca Lucio Battisti és Mogol örökzöld dalait hallgatva fedezik fel a szerelmet, miközben saját álmaikat kergetik: a lány szabad nő, a fiú pedig zenész szeretne lenni. Francesca öt éven keresztül utazik a világban, majd mikor visszatér, az emancipációt, a haladást és a társadalomból való kivonulást hirdeti. Szerelmük a korábbinál is erősebb lánggal égve éled fel, azonban történetük váratlan ösvényekre vezet. A vetítés után a film rendezője, Marco Danieli lesz a vendég.
November 9-én, szombaton 17.30 órakor a Pohárnok Gergely által fényképezett Napsugár (Sole) című filmben Ermanno kisebb lopásokból él, Lena pedig el akarja adni a szíve alatt hordozott magzatát. Ermanno nagybátyja, Fabio és felesége, Bianca gyermektelenek és hajlandók fizetni azért, hogy örökbe fogadhassák a születendő kislányt. Ezért Ermanno és Lena párnak adják ki magukat. Sole, a kislány koraszülöttként jön világra és mielőtt Fabióhoz és Biancához kerülne, szoptatni kell. Lena ettől kellemetlenül érzi magát, Ermanno viszont úgy kezd gondoskodni a kislányról, mintha a sajátja lenne. A férfi főszereplőjével, Claudio Segaluscio-val találkozhatnak majd a nézők.
sole_-_sandra_drzymalska__claudio_segaluscio
November 10-én, vasárnap 17.30-kor a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság (Maternal) lesz látható,mely egy olyan Buenos Aires-i zárdában játszódik, ahol fiatalon anyává vált kamaszlányok élnek együtt apácákkal. Három egymástól különböző nő sorsát látjuk, akik nagy hatással lesznek egymás életére és az anyasághoz fűződő viszonyukra. A vetítés után a film egyik női főszereplője, Lidiya Liberman is jelen lesz. Végül aznap 20 órakor A bajnok-ot (Il Campione) láthatja a közönség, melyben Christiant, a focivilág kicsapongó életet élő, de zseniálisan tehetséges sztárját sokadik botránya után a félénk és magányos tanárra, Valerióra bízza a klub elnöke, hogy egy kis fegyelmet is tanuljon és felkészítse az érettségire. Nem is különbözhetnének jobban egymástól, mégis elválaszthatatlanokká válnak. A vetítés után a közönség találkozhat Leonardo d' Agostini rendezővel.
Maternal_1
Megosztás facebookon