asdf

Ian Somerhalder így lett modellből vámpír

A kezdetek

Ian Joseph Somerhalder 1978. december 8-án született  a Louisiana állami Covingtonban. 10 éves korától 13 éves koráig modellkedett, ám 17 éves korában úgy döntött, hogy a színészkedés közelebb áll hozzá. Lássuk be, jól döntött.

ian0

2000 nyarán egy kisebb sorozatban játszott, ami a Will és a haverok (Young Americans) címet kapta, és igen rövid életű volt. Egyébként a Dawson és a haverok (Dawson's Creek) című sorozat spin-offja volt.  2002-ben Paul Dentont alakította A vonzás szabályai (The Rules of Attraction) című Bret Easton Ellis-regény feldolgozásában. A filmben együtt játszott James Van Der Beekkel, Shannyn Sossamonnal és Jessica Biellel. 

ian-somerhalder-e-james-van-der-beek

2004-ben megkapta az áttörést hozó szerepét Boone Carlyle-ként a Lost – Eltűntek című tévésorozatban. Annak ellenére, hogy a karaktere meghalt az első évad huszadik epizódjában, Somerhalder visszatért még kilenc epizódba 2005 és 2010 között, beleértve a sorozat fináléját is. Ironikus, hogy Somerhalder volt az első színész, akit beválogattak a sorozatba, és az ő karaktere halt meg legelőször.  Viszont nem tűnt el a filmes szakmából. 

lost

Somerhaldert 2006 májusában a DNA Model Management top 10 férfi modellje közé sorolták. 2009 szeptemberében szerepelt a Bérgyilkosok viadala (The Tournament) című filmben, melyben egy olyan bérgyilkost alakított, aki részt vett egy más bérgyilkosokkal folytatott halálos versenyben.

Szerelmes Vámpír

Az igazán nagy sikert a jelenleg is futó Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) című sorozat hozta meg számára. Mystic Falls városában Damon Salvatore-t formálja meg. Már a 4. évadnál tartó sorozatot milliók imádják. A karaktere egy veszélyes, őrült, de humoros és őszinte vámpír, aki szerelmes az öccse barátnőjébe, Elena Gilbertbe. Zseniális, ahogy Damon karakterét életre keltette. Fanyar humor és lazaság. Ennek még Elena sem tud ellenállni. Az életben ugyanis egy párt alkotnak. Bár idő közben a sorozatban is egymásra találtak.

iannina

Jótékony Vámpír

Somerhalder az első hírességek között volt, akik aktívan részt vettek a Deepwater Horizon olajfúró torony 2010. április 22-ei katasztrófája utáni takarításban. Segédkezett az olajszennyezett vadvilág takarításában, és közszolgálati közleményekben is szerepelt, hogy megmutassa az embereknek, hogyan tudnak segíteni. Ian a St. Tammany Humane Society állatvédő szervezetet is támogatja. Ő volt a szervezet 2010. november 13-ai jótékonysági rendezvényének a házigazdája.

ian4

Somerhalder a Vámpírnaplók másik sztárjával, Candice Accolával együtt támogatja a „Lesz ez jobb is!” projektet, amely a Trevor-projekttel együtt igyekszik megakadályozni az öngyilkosságot az LMBT ( Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek) fiatalok körében. Somerhalder a Twitterén és különböző interjúkban bejelentette, hogy folyamatban van a The Ian Somerhalder Foundation megalapítása, amely – remélhetőleg – fel fogja hívni az emberek figyelmét a környezet- és az állatvédelem fontosságára.

Somerhalder ezt nyilatkozta: „ Ebben az évben ajándékok helyett az a születésnapi kívánságom, hogy gyűljünk össze, és gyűjtsünk adományokat, hogy támogathassuk azokat a projekteket, amelyek védik a lakóhelyünket és gondozzák a szőrös barátainkat.” Somerhalder azt reméli, hogy az adományokat arra használhatják majd, hogy megfelelő orvosi ellátást biztosítsanak a kóbor állatok számára. Az alapítványt 2010. december 8-án, a 32. születésnapján hozta létre.

 

Megosztás facebookon