asdf

Gyermek szinkronhangokat keres a Cinema City

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: CinemaCity
Május utolsó vasárnapján, gyereknapon indítja el a Cinema City az Irány a stúdió! elnevezésű pályázatát. A három héten át tartó játék során az Irány a bárka! című film két szereplőjének gyermek szinkronhangját keresi a mozihálózat. A szakmai zsűri az online felületen vagy mobil applikáción keresztül beküldött rövid szinkrongyakorlatok alapján dönt két kiemelt szereplő, egy fiú és egy lány magyar hangjáról, akik így részesei lehetnek Dave és Fancsi kalandjának.

Hangolódj Noé kalandjaira!

A Cinema City Irány a stúdió! elnevezésű gyerek szinkronhang pályázatára május 31. és június 19 között lehet nevezni az iranyastudio.cinemacity.hu oldalon. Ezzel párhuzamosan indul az Irány a stúdió! mobil applikáció is, melyről a gyerekek által rögzített szinkronhang gyakorlatok többek között csengőhangként is letölthetőek lesznek.

A gyereknapi verseny során nemcsak az Irány a bárka!, de a Zambézia, a Khumba és a Sam – Kismadár nagy kalandja című filmek egyes jeleneteit kell a magyar feliratnak megfelelően szinkronizálni, majd feltölteni az online felületen.iranyastudio

Három hét, három zsűri, egy mesés kaland!

A három hetes pályázati időszak lezárultával három fős szakmai zsűri értékeli, pontozza és választja ki a legjobb, 8 éven felüli pályázókat az alapján, hogy mennyire élethűen formálták meg karakterüket, és helyesen mondták fel a magyar szöveget. A zsűri tagjai Farkasházi Réka, aki többek között a Jégvarázs című filmben Elsa hangját kölcsönözte, Vidámi Péter, az ADS Service, az Irány a bárka! című film forgalmazójának gyártásvezetője, illetve Szabó Simon színművész, író és rendező, a Cinema City 2015-ös kampányainak szereplője és narrátora.

Az öt-öt fődíjra esélyes kisfiú és kislány kiválasztása után elkezdődik a felkészülés és a munka. A gyerekek először a szinkronstúdióval és az ott dolgozó szinkronszínészekkel ismerkednek meg. A próbafelvételek után a szinkronrendező végső döntése alapján már csak a főszerepeket elnyert két gyermeknek kell megtanulnia a film azon jeleneteit, melyekben a kis állatoknak hangjukat kölcsönzik. A felvétel a pontos instrukciók alapján történik, melyet követően elkészül az Indul a bárka! című film szinkronos változata, amit 2015. augusztus 20-tól láthatnak a nézők a Cinema City mozijaiban országszerte. A két döntős gyermekkel karakterplakátok is készülnek, melyek a mozihálózat lobbijaiban kerülnek kiállításra.

 

Megosztás facebookon