asdf

George Clooney új filmjében Matt Damon őrült gyilkolásba kezd!

George Clooney rendezői képességeiről minden kollégája szuperlatívuszokban beszél, sőt Julianne Moore szerint ha a szülői feladatait is így látja majd el, csodálatos apa válik belőle. A színész-rendező ezúttal nagy lépésre szánta el magát: átadta a Suburbicon című filmbe szánt főszerepét, hogy csak és kizárólag a kamera túloldaláról összpontosíthasson. Így vitte végül vászonra a Coen-fivérek 20 évvel ezelőtt megálmodott ötletét, pazar színészválasztással, amellyel szinte meg is alapozta a jövőbeni filmes díjakat. A Suburbicon október végén érkezik a hazai mozikba, az amerikai premierrel egy időben.
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta, és inkább rendezőként vetette bele magát az ősszel debütáló Suburbicon-ba. A Coen-fivérekkel közös alkotás első trailere még csak a napokban látott napvilágot, de a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik a filmet. A szereplőgárda ehhez jó eséllyel hozzá is segítheti a thrillert: Matt Damon mellett Julianne Moore és Oscar Isaac alakítják a főbb karaktereket.
suburbicon-cinemacon
„Izgalmas, rendkívül vicces és sötét komédia, amelynek cselekményében átlagemberek rossz döntéseinek sorozatát követhetjük végig” – így jellemezte George Clooney legújabb rendezését. A főszerepeket játszó színészek egytől-egyig szuperlatívuszokban nyilatkoznak Clooney rendezői munkájáról, Damon a CinemaCon-on egyenesen azt mondta: bármikor, bármilyen körülmények között szívesen dolgozik vele. Nyilvánvalóan nem a levegőbe beszélt, hiszen ez a mostani már a hetedik közös projektjük. Julianne Moore a színész-rendező méltatásához azt is hozzátette, ha úgy menedzseli majd az ikrekkel járó szülői feladatokat, mint ahogy a filmjeit, csodálatos apuka válik belőle.
 
A Suburbicon eredeti forgatókönyvét a Coen-fivérek bő 20 éve kezdték el kidolgozni, de a gyártás akkor nem tudott megvalósulni. 2005-ben aztán ugyan elkezdődtek a munkálatok, a sztorit ekkor kicsit agresszívabbá tették és a történetet áthelyezték 1959-be, a megvalósítás ideje azonban csak nemrégiben érkezhetett el. A Coen-fivérek a főszerepet eredetileg George Clooney-nak szánták, akárcsak legutóbb az Ave, Cézár! esetében, de mivel az Oscar-díjas színész (saját bevallása szerint) az utóbbi időben szívesebben áll a kamera másik oldalára, a lehetőséget átadta a Star Wars: Az ébredő Erőben, a Drive-ban és az Ex Machinában is remekelő Oscar Isaac-nek.
matt-damon-george-clooney-suburbicon
A szatirikus thriller cselekménye egy kitalált kisvárosban játszódik, éppen olyanban, mint amilyenből eredetileg Matt Damon is származik. Itt éli idilli, majd kisvártatva rémálommá változó életét a Lodge család. A családfő az otthonát érő betörést követően kénytelen megismerkedni a város sötét, árulásban, csalásban és erőszakban bővelkedő oldalával, és ezzel egy időben meg kell harcolnia szerettei biztonságáért is.
 
A film vitathatatlanul magán hordozza minden alkotó kézjegyét, így például a Coen-fivérektől megszokott abszurd, morbid és igencsak véres fordulatokat, és a Clooney-ra jellemző kiváló színészválasztást. Az alkotás a Velencei- és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválokon kerül a szakemberek elé, majd az amerikai mozikkal egyidőben, október 27-én debütál a magyar nagyközönség előtt. Hazánkban a Cinetel forgalmazza.

Suburbicon - Hazai bemutató: 2017. október 27.
Megosztás facebookon