asdf

Gary Oldman végre megkaphatja az Oscar-díjat?

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Napjaink egyik legkiválóbb karakterszínészét eddig nem kényeztették el díjakkal: Oscar-ra például csak egyszer jelölték a Suszter, szabó, baka, kémért, pedig Gary Oldman számos felejthetetlen alakítással ajándékozta meg a közönséget.
A kritikusok véleménye alapján most végre eljött Gary Oldman ideje. Aki már látta a A legsötétebb óra című filmet, esküszik rá, hogy Oldman hazaviheti majd érte az aranyozott szobrocskát. A színész Winston Churchillt alakítja, mégpedig karrierje legválságosabb időszakában. A frissen kinevezett miniszterelnöknek arról kell döntenie, hogy különbékét kössön-e a náci Németországgal, vagy Anglia minden erejét a háborúra összpontosítsa. A dunkirki katasztrófa után vagyunk, rosszul áll az angolok szénája, Göring légiereje szakadatlanul bombázza a szigetország nagyvárosait és úgy tűnik, küszöbön áll a szárazföldi invázió.
Gary Oldman_Darkest Hour
A filmkritikusok szerint a film hihetetlenül feszült pillanatokkal szegezi székhez a nézőt, ugyanakkor telítve van az oly felszabadító angol humorral, amely a legsötétebb órában sem hagyja el a szigetország lakóit. Az ítészek egyöntetű véleménye, hogy mind Oldman, mind Joe Wright rendező (Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet) karrierje csúcsára ért.


A legsötétebb óra/Darkest Hour – Hazai bemutató: 2018. január 18.
Megosztás facebookon