asdf

Film készül Tupac életéről

  • Szerző: P. Kristóf
Mostanában egyre nagyobb divat híres emberek életét filmre vinni. Ezúttal az 1996-ban meggyilkolt raplegenda, Tupac következik.

2pacA Morgan Creek Productions és az Emmet Furla Films jelenleg a végső tárgyalásokat folytatja a Tupac munkacímre keresztelt moziról. A film a legendás rapper,költő, színész és politikai aktivista Tupac Amaru Shakur életét mutatná be. 2Pacalypse Now című bemutatkozó albumával vált híressé, stílusa mai napig óriási hatással van a műfajban alkotókra. Dalszövegei gyakran kritizálták a politikai rendszert, kiállt a feketék jogaiért. Ő volt az egyetlen előadó, akinek egy albuma első helyre került az eladási listákon, miközben börtönben ült. A keleti- és nyugati-parti rapperek között kialakuló ellentét egyik főszereplője volt, miután összetűzésbe került Notorious B.I.G.-gel és kiadójával. 1996 szeptember 7-én Las Vegas-i koncertje előtt ismeretlen tettes tüzet nyitott rá. A zenészt azonnal kórházba szállították, ahol hat nappal később elhunyt. Gyilkosát a mai napig nem találták meg, az esetről rengeteg összeesküvés-elmélet született.

A Tupac című film producere James G. Robinson, David Robinson, LT Hutton, Randall Emmett és George Furla lesz, míg a vezető produceri szerepre a rapper édesanyját, Afeni Shakur-t kérték fel. A forgatás jövő év elején kezdődik Atlantában. A stáb többi tagjának kiléte egyelőre nem került nyílvánosságra. 

Nektek melyik a kedvenc 2Pac számotok? A miénk ez:

Megosztás facebookon