asdf

Ezt érdemes megnézni szeptemberben a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Szerencsére vagy sem, de a szeptembert is igazi nyári meleggel kezdjük és ebben a hónapban is jobbnál jobb filmek várnak majd rátok a mozikban.

MIÉNK A VILÁG (18)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 3.

Rendező: Max Joseph
Szereplők: ZacEfron, WesBentley, Emily Ratajkowski, JonnyWeston, JonBernthal, ShilohFernandez, Diana Prince
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Az idei nyár utolsó buliját a mozikban fogják tartani, ahol Zac Efron (Rossz szomszédság, Megint 17) főszereplésével készült Miénk a világ fogja nyújtani a trendi zenéket, a dögös csajokat és a menő DJ-ket. A 28 éves színész most a DJ-k világába kalauzol el minket. Szerinte egy laptop, némi tehetség és egy tuti sláger kell ahhoz, hogy valaki befusson ebben a szakmában. A házibulik világából akarnak kitörni, ahol a haverjaival DJ-zik esténként.

BOLDOGSÁG BÁRMI ÁRON (16)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 3.

Rendező: Daniel Barnz
Szereplők: Jennifer Aniston, Anna Kendrick, Britt Robertson, Misty Upham, Sam Worthington, Mamie Gummer, Lucy Punch  
Hazai forgalmazó: Parlux Entertainment

Amerikában már bemutatták és szeptember elején végre hozzánk is eljut a Boldogság bármi áron, amelynek a főszerepében a Golden Globe-díjas Jennifer Aniston (Családi üzelmek, Förtelmes főnökök 1-2), aki ezúttal új oldaláról mutatkozik be. A kevert műfajú film egy sötét humorú romantikus dráma, melyben Clarie-t (Jennifer Aniston) testi-lelki fájdalom emészti, ám egy közeli ismerős halálának hírére úgy dönt, hogy változtatni akar az életén. A külföldi kritikusok szerint nyers, megindító és meghökkentő lett a film.

VÍKEND (16)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 10.

Rendező: Mátyássy Áron
Szereplők: Lengyel Tamás, Simon Kornél, Gryllus Dorka, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Papp János, Bárnai Péter
Hazai forgalmazó: InterCom

Különleges meglepetéseket tartogathat számunkra Mátyássy Áron (Átok 1-2, Utolsó idők) új munkája, a Víkend, amire a szakmán belüliek az első magyar thrillerként tekintenek. A film főszerepeiben Gryllus Dorka (SoulKitchen, Nyugalom), Lengyel Tamás (Megdönteni Hajnal Tímeát, Halálkeringő) Simon Kornél (Coming out, Társas játék) és Árpa Attila (Argo 1-2, Hippolyt) láthatóak. A sztori egy félresikerült erdei túráról szól, ahol az egyik főszereplő egyike megsebesít egy helyi férfit, valamint egy titokzatos alak is megkeseríti az idillinek induló víkendet.

AZ ÚTVESZTŐ: TŰZPRÓBA (16)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 17.

Rendező: Wes Ball
Szereplők: Dylan O’Brien, Nathelie Emmanuel, Kava Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Aidan Gillen, Giancarlo Esposito, Ki Honf Lee, Patricia Clarkson, Lili Taylor,
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy év után már itt is van Az útvesztő folytatása, ami most a Tűzpróba alcímet viseli. A James Dashner könyve alapján készült sci-fi franchise második felvonása ütősebb lesz elődjénél. Dylan O’Brien (Gyakornokok, Teen Wolf - Farkasbőrben), Kaya Scodelario (A titánok harca, Hold) és társaik mind visszatérnek az újabb megpróbáltatásra. A történet szerint Thomas és barátai hiába jutottak ki a labirintusból, ezzel még nem ért véget kegyetlen kalandjuk. Sokkal többről van szó, mint egy játékról. A világ pusztulófélben van és az eddig ismert társadalmi rendszerek eltűntek. Látványos és izgalmasnak tűnik a Tűzpróba, szóval érdemes lesz majd rá jegyet váltani.

EVEREST (12)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 17.

Rendező: Baltasar Kormákur
Szereplők: Robin Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Michael Kelly, Clive Standen, Sam Worthington, Josh Brolin, Emily Watson
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

Baltasar Kormákur (Két kaliber, Csempészek) legújabb rendezését a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Az izgalmas kalandfilm főszereplői Jason Clarke (A majmok bolygója: Forradalom, Terminator: Genisys), az Oscar-díjra jelölt Josh Brolin (Sin City: Ölni tudnál érte, Oldboy), és a szintén Oscar-díjra jelölt Jake Gyllenhaal (Éjjeli féreg, Fogságban). Az Everest előzetese egy életveszélyes túrát ígér, tele izgalommal és halálfélelemmel. Mi bátran ajánljuk nektek ezt a filmet a hónap közepén.  

ABSZURD ALAK (12)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 17.

Rendező: Woody Allen
Szereplők: Joauqin Phoenix, Parker Posey, Emma Stone, Ben Rosenfield, David Aaron Baker, Jamie Blackley, Julie Ann Dawson, Ethan Phillips, Meredith Hagner
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A négyszeres Oscar-díjas Woody Allen (Blue Jasmine, Éjfélkor Párizsban) a Káprázatos holdvilág után ismét együtt dolgozott Emma Stone-nal (Birdman, A csodálatos Pókember 1-2) az Abszurd alak című romantikus drámában. A film másik két főszerepét Joaquin Phoenix (A nő, Gladiátor) és Parker Posey (Grace – Monaco csillaga, Superman visszatér) játsszák. Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor válságba kerül, semmi értelmét nem látja az életének. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen tanár egy boldogtalan házasságban élő professzornő, Rita (Parker Posey) és legjobb tanítványa, Jill (Emma Stone) romantikus fantáziáját is beindítja. A 80 éves legenda még mindig csúcsformában pörög, és ezt a legújabb műve is bizonyítja.

A KEZDŐ (12)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 24.

Rendező: Nancy Meyers
Szereplők: Robert De Niro, Anne Hathaway, Nat Wolf, Rene Russo, Adam DeVine, Anders Holm, Andrew Rannells, Drena De Niro, Reid Scott, Christine Evangelista, Peter Vack
Hazai forgalmazó: InterCom

Nancy Meyers (Egyszerűen bonyolult, Mi kell a nőnek) rendezőnő ezúttal Anne Hathaway (Csillagok között, A nyomorultak) és Robert De Niro (Last Vegas, Csak egy kis pánik) főszereplésével készített egy jópofa romantikus vígjátékot. A két Oscar-díjas színész egymás kollégái lesznek a filmben, csak nem úgy, ahogyan ezt sokan gondolnánk. A már 70 éves Ben (Robert De Niro) gyakornoknak jelentkezik egy online divatcéghez, ahol a főnök, Jules (Anne Hathaway) alkalmazottja lesz. A kezdő egy kellemes kis komédiának ígérkezik, amelyben a humor forrását a számtalan mókás szituáció adhatja, amibe a két főhősünk keveredik.

ÉN, EARL ÉS A CSAJ, AKI MEG FOG HALNI (12)

Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 24.

Rendező: Alfonso Gomez-Rejon
Szereplők: Olivia Cooke, Jon Bernthal, Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon, Matt Bennett, Bobb’e J. Thompson, RJ Cyler,
Hazai forgalmazó: InterCom

Alfonso Gomez-Rejon (Amerikai Horror Story, Rettegés alkonyat után) egy kis költségvetésű, de különleges hangulatú filmet rendezett, amely a Sundance Filmfesztiválon a zsűri és a közönség nagydíját is elnyerte. A három tini filmrajongó története egyszerre vidám, szomorú, felpörgető és könnyfakasztó. Érdemes bizalmat szavazni ennek az alkotásnak.

Megosztás facebookon