asdf

Ezt érdemes megnézni júniusban a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Végre itt a nyár és a filmrajongók klasszabbnál klasszabb filmek közül válogathatnak kedvükre júniusban. Kiválogattunk nektek 7 olyan mozifilmet, amit szerintünk nem szabad kihagyni.

A KÉM (16)

Magyarországi bemutató: 2015. június 4.
Rendező: Paul Feig
Szereplők: Melissa McCarthy, Jude Law, Jason Statham, Morena Baccarin, Rose Byrne, 50 Cent, Allison Janney, Bobby Cannavale
Hazai forgalmazó: InterCom

Izgatottan várjuk már a tavaly javarészt Magyarországon forgatott akció vígjátékot, mivel hosszú idő után ez lehet az első olyan hazánkban forgatott film, ami pénzügyileg, illetve kritikailag is sikeres lehet, és nem utolsósorban Budapest is saját magát alakítja benne. Főszerepben ügynökként Melissa McCarthy (Személyiségtolvaj, Női szervek) akciózik többek között fővárosunk utcáin, míg Jason Statham (Halálos iramban 7, Joker) végre komikusi karakterben tetszeleghet. Az előzetesek alapján előfordulhat, hogy a nyár egyik (vagy legjobb) vígjátékával van dolgunk, így mindenki sajnálhatná, ha lemaradna Paul Feig (Koszorúslányok, Női szervek) legújabb rendezéséről.

TÖRÉSVONAL (12)

Magyarországi bemutató: 2015. június 4.
Rendező: Brad Peyton
Szereplők: Dwayne "The Rock" Johnson, Carla Gugino, Paul Giamatti, Alexandra Daddario,
Hazai forgalmazó: Intercom

Megérkezett Dwayne "The Rock" Johnson (Herkules, G.I. Joe - Megtorlás) következő filmje a Törésvonal, amiben egy helikopterpilótát fog játszani. Egyik nap egy 9-es fokozatú földrengés rázza meg San Franciscót és az egykori pankrátor feléségével együtt elindul megkeresni kislányukat a káosz közepette. A film nem tud és nem is akar többnek látszani annál, amit az előzeteseiből megtudtunk eddig róla. Egy igazi katasztrófafilmnek tűnik ahol a látványé lesz a főszerep. The Rock és a vizuális világa miatt mindenképpen ígéretesnek tűnik.

JURASSIC WORLD (12)

Magyarországi bemutató: 2015. június 11.
Rendező: Colin Trevorrow
Szereplők: Chris Pratt, Lauren Lapkus, Vincent D'Onofrio, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson
Hazai forgalmazó: UIP Dunafilm

Tizennégy év eltelte után ismét visszatérnek a világ mozi termeibe a dinoszauruszok. Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának 4. részével, ami a Jurassic World címet viseli. A főszerepét pedig Chris Pratt (Elpuskázva, A Lego kaland, A galaxis őrzői) kapta meg, aki a tavalyi A galaxis őrzőivel robbant be Hollywoodba. A történet 22 évvel később játszódik az Isla Nublar szigetén lezajlott tragédiát követően, ahol az őslénypark immár teljes erődobással üzemel. A park genetikusai addig kísérletezgetnek tovább, míg beüt a krach. Egy minden eddiginél intelligensebb és vérszomjasabb hibrid csúcsragadozó kiszabadul a fogságból, és a pokol újra elszabadul a szigeten. Látványosnak és torokszorítóan izgalmasnak tűnik a legújabb őshüllős kaland.

 

SAUL FIA (12)

Magyarországi bemutató: 2015. június 11.
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer
Hazai forgalmazó: Mozinet

Nemes Jeles László első rendezése nyerte a zsűri nagydíját a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon. Ez az első olyan magyar film, amely elnyerte a világ legrangosabb filmfesztiváljának második legfontosabb díját, és ez a legjelentősebb elismerés, amit magyar film bezsebelt az elmúlt évtizedekben. A Saul fia a náci koncentrációs táborokba nyújt mélyebb betekintést, ahol Saul Ausländert (Röhrig Géza) Sonderkommandos-ként dolgoztatják. Főszereplőnk és társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, ezért pedig fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. Kár lenne kihagyni az elmúlt évtizedek legjobb hazai alkotását, szóval irány a mozi.

 

INSIDIOUS: GONOSZ LÉLEK (16)

Magyarországi bemutató: 2015. június 18.
Rendező: Leigh Whannell
Szereplők: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson, Leigh Whannell , Lin Shaye , Tate Berney, Steve Coulter, Hayley Kiyoko
Hazai forgalmazó: InterCom

Harmadik részéhez érkezett az Insidious, ami most a Gonosz lélek alcímet kapta. Az első két részt jegyző James Wan (Halálos iramban 7, Démonok között) már csak producerként vett részt a filmben, így helyette Leigh Whannell (Fűrész 1,2,3) vette át a stafétabotot, akinek ez lesz az első rendezése, viszont forgatókönyvíróként és színészként már bizonyított a horror műfajában. A Lambert család - melynek tagjai az Insidious - A gonosz háza című siker horrorban mindent elkövettek, hogy elvágják azokat a kötelékeket, melyek nem eresztették őket a szellemvilág közeléből. Ez a film a múltjukat mutatja meg. Ám nem ők a film hősei, hanem azok a kísértetvadászok, akik segíteni próbáltak rajtuk. A látó Elise Rainer (Lin Shaye) és segítői, Specs (Leigh Whannell) és Tucker (Angus Sampson) újra színre lépnek, és egy megszállott kamaszlánynak próbálnak segíteni. De ehhez át kell merészkedniük a túloldalra. Az előzetesek alapján most is egy vérfagyasztó horrornak lehetnek szem és fül tanúi, akik megnézik a harmadik részt.

 

AGYMANÓK (6)

Magyarországi bemutató: 2015. június 25.
Rendező: Pete Docter
Szereplők: Kaitlyn Dias, Kyle MacLachlan, Diane Lane, Mindy Kaling, Bill Hader, Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black
Hazai forgalmazó: Fórum Hungary

Júniusban egy igencsak rendhagyó animációs film is érkezik a magyar mozikba, ami az Agymanóknak címet kapta. Rendezője a Szörny Rt. és a Felt is jegyző Pete Docter, akitől a mozifilm eredeti ötlete is származik. A szereplőknek többek között Diane Lane (Az acélember, Éjjel a parton), Bill Hader (A nő, Derült égből fasírt 2) és Amy Poehler (Pulykaland, Alvin és a mókusok 3) kölcsönözték a hangjukat. A történet egy kislány elméjében játszódik, akit az érzelmei irányítanak, akiket úgy hívnak, hogy Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor. Az érzelmek a Riley agyában található központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. A gyerekeknek, illetve szülőknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat a Pixar stúdió legújabb aranyos kis meséje. 

 

TÖRTETŐK (12)

Magyarországi bemutató: 2015. június 25.
Rendező: Doug Ellin
Szereplők: Adrian Grenier, Jeremy Piven, Kevin Connolly, Haley Joel Osment, Liam Neeson, Mark Wahlberg, Jessica Alba
Hazai forgalmazó: InterCom

A Törtetők című sorozat 2004-2011 között futott az HBO csatornáján és megannyi rajongóra tett szert az évek leforgása alatt, ráadásul még Emmy díjjal is büszkélkedhet. Miután véget ért a sorozat sok pletykát lehetett hallani, hogy egy mozifilmre még összeállnának a srácok. A sors úgy hozta, hogy sikerült tető alá hozni a tervet, így az első nyári hónap végén Vince (Adrian Greiner), E (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara), Drama (Kevin Dillon) és Ari (Jeremy Piven) visszatérnek egy utolsó megméretetésre, ami a tévés epizódok után történik a történet szerint. Számos kiváló színész fog felbukkanni egy-egy rövid cameo erejéig, mint például Liam Neeson, Mark Walhberg, Jessica Alba, Ronda Rousey, David Spade és Ed O'Neil. Vajon az egykori sikeres sorozat képes lesz önálló filmként is bevonzani a tömeget a moziba? Az előzetes alapján minden sansz megvan rá.

Megosztás facebookon