asdf

Ezt érdemes megnézni decemberben a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Melyik 2015 legjobban várt filmje? Nagy valószínűséggel Star Wars rajongók százezrei válaszul Az ébredő erőt mondják. De az év utolsó hónapjában várnak ránk jó filmek a messzi galaxison túl.

sw_2015

SZEMEKBE ZÁRT TITKOK (16)

Magyarországi bemutató: 2015. december 3.

Rendezte: Billy Ray
Főszereplők: Julia Roberts, Nicole Kidman, Dean Norris, Chiwetel Ejiofor
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A 2009-es argentin thriller amerikai remake-jét Billy Ray rendezte és olyan sztárokat találkozunk benne, mint Nicole KidmanJulia RobertsChiwetel Ejiofor és Dean Norris. Az eredeti alkotást Juan José Campanella rendezte és 2010-ben megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent...

 

A TENGER SZÍVÉBEN (12)

Magyarországi bemutató: 2015. december 10.

Rendezte: Ron Howard
Főszereplők: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw, Benjamin Walker 
Hazai forgalmazó: InterCom

A kétszeres Oscar-díjas Ron Howard monumentális alkotással tér vissza a vászonra. A tenger szívében című film Nathaniel Philbrick 2000-es In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex című könyve alapján készült, amely egy 1820-as megtörtén eseményt dolgoz fel. A történet szerint Chris Hemsworth-ot és az Essex bálnavadászhajó legénységét megtámadja egy nagy gyilkos bálna. A Warner Bros. akció-thrillere 12-es korhatárt kapott. Chris Hemsworth mellett Benjamin Walker, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Thomas Nickerson játszik, illetve küzd a bálna ellen.

 

STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ (12)

Magyarországi bemutató: 2015. december 18.

Rendezte: J.J. Abrams
Főszereplők: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A klasszikus Star Wars filmek történetének befejezése után 30 évvel később, az Új Köztártaság idejében játszódik a 7. rész. A filmben új és sokkal veszélyesebb főgonosz legyőzése okozza a bonyodalom forrását. A régi szereplők közül jó néhányan visszatérnek, így Han Solo, Luke Skywalker, Leia hercegnő és Chewbacca is ott lesz a vásznon, de az Ezeréves Sólyom sem marad ki a folytatásból.

SNOOPY ÉS CHARLIE BROWN - A PEANUTS FILM (6)

Magyarországi bemutató: 2015. december 24.

Rendezte: Steve Martino
Főszereplők: Snoopy / Woodstock hangja (archív felvétel): Bill Melendez,  Charlie Brown hangja: Noah Schnapp, Miss Othmar / Mrs. Little:Trombone Shorty, Marcie hangja: Rebecca Bloom
Hazai forgalmazó: InterCom

Snoopy és barátai első 3D-s kalandja érkezik a mozikba, Snoopy és Charlie Brown: A Peanuts film címmel. Az 1950-ben képregény karakterként bemutatkozott Snoopy és Charlie Brown moziját Steve Martino (Jégkorszak 4: Vándorló kontinens) jegyzi. Érdekesség, hogy Snoopy és Woodstock hangfoszlányaihoz a karakterek eredeti szinkronját adó Bill Melendez felvett hanganyagait használták fel, aki 2008-ban elhunyt. 

HOLTPONT (12)

Magyarországi bemutató: 2015. december 31.

Rendezte:  Ericson Core
Főszereplők: Teresa Palmer, Luke Bracey, Edgar Ramirez, Ray Winstone
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Keenau Reeves és Patrick Swayze főszereplésével készült film újragondolásában Luke Bracey játssza a fiatal FBI-ügynököt, Johnny Utah-t, aki egy csapat adrenalinfüggő sportoló közé épül be. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy a szokatlan bűncselekmények mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült csapata áll. A veszett tempójú akció-thriller lélegzetelállító mutatványokat mutat be felvonultatva a világ ikonikus extrém sportolóit (bázisugrás, szörf, motorcross, snowbord és skydiving).

JOY (12)

Magyarországi bemutató: 2015. december 31.

Rendezte:  David O. Russell
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Elisabeth Röhm, Robert De Niro
Hazai forgalmazó: InterCom

Nem zárhatjuk az évet Jennifer Lawrence és Bradley Cooper közös produkció nélkül, a duó immár a negyedik közös filmben játszik együtt, és harmadszor forgatnak együtt David O. Russell rendezővel és Robert De Niro-val. A Joy című önéletrajzi film egy többgenerációs családi dráma, középpontjában egy szeszélyes, bolondos, de elszánt nő áll, akinek nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen. Vérrel és verítékkel megteremtett egy olyan üzleti birodalmat, amelynek középpontjában igazi matriarchaként ő maga áll. Az odavezető út természetesen nem volt sima, árulásokkal és csalódásokkal volt kikövezve.  

Megosztás facebookon