asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni októberben a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
Végérvényesen beköszöntött az ősz, de a szürke és nyomott hangulatot hamar elűzik a jó filmek, amelyekből nem lesz hiány októberben sem!

mozi-ajanlo-2018-október

CSILLAG SZÜLETIK (12)

Magyarországi bemutató: 2018. október 4.

Rendezte: Bradley Cooper
Főszereplők: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Andrew Dice Clay, Michael Harney, D.J. 'Shangela' Pierce, Willam Belli
Hazai forgalmazó: InterCom

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel.

VENOM (16)

Magyarországi bemutató: 2018. október 4.

Rendezte: Ruben Fleischer
Főszereplők: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Jenny Slate, Marcella Bragio
Hazai forgalmazó: InterCom

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

A Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb figurája végre filmet kap, és megvan hozzá a méltó főszereplő, Tom Hardy, akit a Zombieland rendezője irányít.

KÉKRŐL ÁLMODOM (16)

Magyarországi bemutató: 2018. október 4.

Rendezte: Lisa Ivana Brühlmann
Főszereplők: Luna Wedler, Pastelle Holthuizen, Regula Grauwiller, Georg Scharegg, Lou Haltinner, Yael Meier, David Oberholzer, Una Rusca
Hazai forgalmazó: ADS Service

A tizenöt éves Mia mindig is úgy érezte, édesapja és édesanyja nem a vér szerinti szülei, és valamit eltitkolnak előle. A család költözése után a fiatal lány igyekszik beilleszkedni új osztályába, ám környezete cseppet sem könnyíti meg a dolgát. Mint a legtöbb tinédzser, Mia is változásokat fedez fel a testén, ám ezek egészen másmilyenek, mint a vele egykorú lányoké. Kezdetben próbál tudomást sem venni ezekről, ám idővel egyre rémisztőbbé válik ez a fajta átalakulás.

A NÉMA FORRADALOM (12)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Lars Kraume
Főszereplők: Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell, Judith Engel, Tom Gramenz, Michael Gwisdek, Max Hopp, Rolf Kanies
Hazai forgalmazó: Mozinet

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

AZ A HÜLYE SZÍV (16)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Marc Rothemund
Főszereplők: Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss, Lisa Bitter, Jürgen Tonkel, Bruno Sauter
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Amikor Lenny, a harmincas éveiben járó gazdag srác azzal szembesül, hogy gondoskodnia kell a tizenöt esztendős Davidről, aki súlyos szívbetegségben szenved, nem mindennapi kaland veszi kezdetét. Hogy teljesítse fiatal barátja összes kívánságát, Lenny gondolkodás nélkül megszeg minden szabályt.

HÚZÓS ÉJSZAKA AZ EL ROYALE-BAN (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Drew Goddard
Főszereplők: Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson, Jeff Bridges, Cailee Spaeny
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol.

LÁTLAK (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Scott Speer
Főszereplők: Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon, Louis Herthum, Hugh Dillon, Amy Price-Francis, Sarah Thompson, Shaun Benson
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja „maradványával”, vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

A MEZTELEN JULIET (12)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Jesse Peretz
Főszereplők: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O'Dowd, Megan Dodds, Jimmy O. Young, Lily Newmark, Azhy Robertson
Hazai forgalmazó: InterCom

A Nick Hornby regényéből készült film főszereplője Annie, aki beleszeret az egykor elismert és ma már elfeledett énekes-dalszerzőbe - akinek munkásságáért történetesen a pasija is odavan.

SÖTÉT FOLYOSÓK (16)

Magyarországi bemutató: 2018. október 11.

Rendezte: Rodrigo Cortés
Főszereplők: AnnaSophia Robb, Taylor Russell, Uma Thurman, Isabelle Fuhrman, Rosie Day, Kirsty Mitchell, Rebecca Front
Hazai forgalmazó: ADS Service

Amikor Kit Gordy meglátja Blackwood Hall magas kapuját, csak az jár a fejében: ez a hely gonosz. A fenyegető épület borzongató félelemmel tölti el. Ahogy azonban kialakul Kit napirendje, igyekszik figyelmen kívül hagyni a pletykákat, miszerint a drága és elit bentlakásos iskolát szellemek járják. Ám a lányt furcsa álmok kísértik, hangokat hall, a családjának és barátainak írott levelei elvesznek – és mindenre árnyat borít az őket körbeölelő varázs.

AZ ELSŐ EMBER (12)

Magyarországi bemutató: 2018. október 18.

Rendezte: Damien Chazelle
Főszereplők: Ryan Gosling, Claire Foy, Pablo Schreiber, Kyle Chandler, Jason Clarke, Ethan Embry, Corey Stoll, Christopher Abbott
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése. A forgatókönyvet a Spotlight: Egy nyomozás részletei Oscar-díjas forgatókönyvírója, Josh Singer jegyzi.

PATRICK - EBBEL SZEBB AZ ÉLET (12)

Magyarországi bemutató: 2018. október 18.

Rendezte: Mandie Fletcher
Főszereplők: Beattie Edmondson, Tom Bennett, Jennifer Saunders, Emilia Jones, Peter Davison, Bernard Cribbins, Meera Syal
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Sarah (Beattie Edmondson) meglehetősen maga alatt van, miután otthagyta a szerelme. Az utolsó dolog, amire vágyik, hogy valakit a nyakába varrjanak, aki nyáladzik, horkol és széttúrja a konyhai szemetest, valahányszor enni támad kedve. De tetszik vagy sem, nagymamája a halála előtt ráhagyta imádott mopszliját, a végletekig elkényeztetett Patricket, aki Sarah minden eddigi pasiján túltesz, ami a rendetlenséget illeti. A négylábú veszedelem totális káoszba taszítja a lány életét, aki sehogy sem érti, miért tette ezt vele a mami. Ám egyszer csak azon kapja magát, hogy Patrick a maga bumfordi módján sokkal jobb hatással van rá, mint valaha is hitte volna – beleértve a szerelmi életét is.

Ebben a szórakoztató, életvidám brit romantikus vígjátékban egy izgága mopszli hozza el a válaszokat az élet nagy kérdéseire… legalábbis néhányra.

PELYHES - KALANDRA FEL! (6)

Magyarországi bemutató: 2018. október 18.

Rendezte: Árni Ásgeirsson
Főszereplők: Jamie Oram, Harriet Perring, Ian Stuart Robertson, Richard Cottan, Thorunn Erna Clausen, Thomas Arnold 
Hazai forgalmazó: ADS Service

Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

22 MÉRFÖLD (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. október 25.

Rendezte: Peter Berg
Főszereplők: Mark Wahlberg, John Malkovich, Ronda Rousey, Lauren Cohan, Iko Uwais, Terry Kinney, Sala Baker
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek – bármi áron.

A túlélő és a Mélytengeri pokol rendezője, Peter Berg Kolumbiában forgatott egy szuperlátványos és pörgős akcióthrillert amiben kedvenc színésze és alkotótársa, Mark Wahlberg játssza a főszerepet olyan sztárok kíséretében, mint John Malkovich, a The Walking Dead sorozatból jól ismert Lauren Cohan, a harcművészetekben jártas Iko Uwais (A rajtaütés), és Ronda Rousey (The Expendables – Feláldozhatók 3., Halálos iramban 7.).

A BŰNÖS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. október 25.

Rendezte: Gustav Möller
Főszereplők: Jacob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Lohmann, Laura Bro
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.

A bűnös az év egyik legnagyobb meglepetéssikere, amely közönségdíjat kapott mások mellett a Sundance Filmfesztiválon és az ‘A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is. A film Rotterdamban az ifjúsági zsűri díját is megkapta, bejárta a világ filmfesztiváljait, ahol számos további elismerést kapott. A film Gustav Möller játékfilm rendezői bemutatkozása. A film világpremierje a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában volt (World Cinema).

HALLOWEEN (18)

Magyarországi bemutató: 2018. október 25.

Rendezte: David Gordon Green
Főszereplők: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Virginia Gardner, Will Patton, Nick Castle, Andi Matichak, Jefferson Hall, Toby Huss, Rhian Rees, Miles Robbins
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny McBride írtak, és Green volt a rendező.

LIBABŐR 2. - HULLAJÓ HALLOWEEN (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. október 25.

Rendezte: Ari Sandel
Főszereplők: Jack Black, Madison Iseman, Wendi McLendon-Covey, Jeremy Ray Taylor, Chris Parnell, Ken Jeong
Hazai forgalmazó: InterCom

A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…

2015 egyik legkellemesebb meglepetése a Libabőr-film elsöprő sikere volt. A népszerű ifjúsági horror könyvsorozat alapján készült filmben megelevenedtek a rémek, közben a film mégis szellemes, ötletes családi vígjáték maradt.
Megosztás facebookon