asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni novemberben a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
A novemberi kellemes őszies idő mellé természetesen jobbnál jobb filmek is érkeznek a mozikba. Válogatásunkban 15 filmről olvashattok és az előzeteseket is meg tudjátok nézni! Szórakozásban nem lesz hiány!

mozi-ajanlo-2018-november-modositva

BOHÉM RAPSZÓDIA (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 1.

Rendezte: Bryan Singer, Dexter Fletcher
Főszereplők: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 1.

Rendezte: Ujj Mészáros Károly
Főszereplők: Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron, Básti Juli, Hámori Ildikó, Kulka János, Olasz Renátó
Hazai forgalmazó: InterCom

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot. A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni. Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

A Liza, a rókatündér író-rendezője (Ujj Mészáros Károly) és főszereplője (Balsai Móni) új, közös filmje, különleges látványvilágú, erős hangulatú, hátborzongató thriller, a műfaj kivételes és emlékezetes darabja. A filmben nagyszerű színészek szerepelnek, köztük Molnár Áron, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Olasz Renátó és Szabó Győző.

A VÉGZET ÓRÁJA (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 1.

Rendezte: Eli Roth
Főszereplők: Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett, Kyle MacLachlan, Renée Elise Goldsberry, Lorenza Izzo
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A 10 éves Lewis Barnavelt (Owen Vacarro), mikor a nagybátyjához, Jonathanhez (Jack Black) költözik, nem is sejti, hogy egy mágiával, varázslókkal, boszorkányokkal teli izgalmas világba csöppen. Új otthona, az ódon kastély megannyi titkot rejt, köztük a ház falában egy folyton ketyegő különös órát. Amikor Lewis halloweenkor véletlenül feltámasztja a holtakat, megkezdődik a versenyfutás az idővel. A bátor fiúnak varázsló bácsikájával és a szomszédban lakó belevaló boszorkánnyal, Florence-szel (Cate Blanchett) karöltve meg kell találnia az órát, hogy a fekete mágiát űző, holtából feltámadt gonosz varázslónő, Selena (Renée Elise Goldsberry) kegyetlen tervét megsemmisítsék, és megmentsék a világot a teljes pusztulástól.

A HUNTER KILLER KÜLDETÉS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. november 1.

Rendezte: Donovan Marsh
Főszereplők: Gerard Butler, Gary Oldman, Linda Cardellini, Toby Stephens, Michael Nyqvist
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

A tengeren és szárazföldön is játszódó Hunter Killer küldetés vérfagyasztóan izgalmas thriller, amelynek további szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar®-díjas Gary Oldman (A legsötétebb óra), Common (John Wick: 2. felvonás), Linda Cardellini (Bosszúállók: Ultron kora) és Toby Stephens (Halj meg máskor).

AMI NEM ÖL MEG (16)

Magyarországi bemutató: 2018. november 8.

Rendezte: Fede Alvarez
Főszereplők: Claire Foy, Sylvia Hoeks, LaKeith Stanfield, Cameron Britton, Sverrir Gudnason
Hazai forgalmazó: InterCom

Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.

Az elmúlt évtized legsikeresebb krimisorozata sötét és fenyegető hangulata valamint két kiválóan megírt főszereplője miatt válhatott ennyire népszerűvé. A sorozat első részét David Fincher rendezte Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével. A rendező ezúttal a Vaksötét-tel hatalmas sikert aratott Fede Alvarez.

EGY NAP (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 8.

Rendezte: Szilágyi Zsófia
Főszereplők: Szamosi Zsófia, Füredi Leo, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka, Gárdos Márk, Láng Annamária, Vándor Éva, Hajduk Károly
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt és ott a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, s amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.

PIZZAROMÁNC (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 8.

Rendezte: Donald Petrie
Főszereplők: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano, Danny Aiello, Andrea Martin, Jane Seymour, Gary Basaraba
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A jóképű Leo (Hayden Christensen) és a bájos Nikki (Emma Roberts) egész gyermekkorát Toronto Little Italy nevű negyedében töltötte, ahol jóbarátokként együtt élvezték szüleik pizzériájában az olasz konyha remekeit. Nikki azonban Angliába költözik, hogy profi szakácsnak tanuljon, és messzire hagyja maga mögött a múltat – egészen addig, amíg ki nem választja őt tanára, a szigorú, szuperelit séf (Jane Seymour) egy új munkára. Nikkinek a szükséges papírok beszerzéséért haza kell utaznia, ahol azzal szembesül, hogy Leo és az ő szülei barátokból ellenségekké váltak. Miközben a pizzériák között vérre menő versengés dúl, a két fiatal újra egymásra talál, és fellobban köztük a mindent elsöprő szerelem…

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt és a Beépített szépség rendezője ínycsiklandó vígjátékot készített egy csipetnyi szenvedéllyel, játékossággal és pepperonival megfűszerezve. Emma Roberts (Idegpálya), Hayden Christensen (Star Wars II.-III.), Alyssa Milano (Szilveszter éjjel), Danny Aiello, és a Bazi nagy görög lagzi Voula nénije, Andrea Martin egy könnyed, szórakoztató, ízig-vérig olasz hangulatú romantikus vígjátékkal rázzák fel az őszi hétköznapjait minden mozirajongónak. Mert pizzából és romantikából sosem elég.

SÓHAJOK (18)

Magyarországi bemutató: 2018. november 8.

Rendezte: Luca Guadagnino
Főszereplők: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Angela Winkler, Ingrid Caven, Elena Fokina, Sylvie Testud, Renée Soutendijk
Hazai forgalmazó: Cinetel

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik. Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

A BELLEVILLE-I ZSARU (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 15.

Rendezte: Rachid Bouchareb
Főszereplők: Omar Sy, Luis Guzmán, Biyouna, Franck Gastambide, Julie Ferrier
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Baaba Keita (Omar Sy), a párizsi zsarut mindenki ismeri Belleville-ben és még előléptetésekkel sem lehetet elvontatni innen. Amikor egy drogkereskedő meggyilkolja gyerekkori barátját, a rendőr fogja a cuccait meg a kotnyeles anyját, Zohrát, és a szálakat követve elutazik Miamiba a francia konzulátuson dolgozni. Új társa, Ricardo Garcia (Luis Guzman), kénytelen végignézni, ahogy a vicces belleville-i az összes létező szabályt megszegi, magukra haragítja a nagy hatalmú Tourés családot, a francia konzulátust és még Ricardo főnökét is.

GYÉMÁNTHAJSZA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. november 15.

Rendezte: Matthew Ross
Főszereplők: Keanu Reeves, Boris Gulyarin, Veronica Ferres, Pasha D. Lychnikoff, Raphael Petardi, Ana Ularu
Hazai forgalmazó: ADS Service

Lucas Hill gyémántkereskedő és a legjobb a szakmájában. Miután egy északi kisvárosba utazik, hogy üzletet kössön egy kétes hírnevű vállalkozóval, rájön, hogy a tét most sokkal nagyobb, mint eddig bármikor. Bár nem tudott róla, de a nála lévő gyémántok eredete igencsak megkérdőjelezhető, és miután erre a vevő is rájön, Hill élete veszélybe kerül.

LEGENDÁS ÁLLATOK - GRINDELWALD BŰNTETTEI (16)

Magyarországi bemutató: 2018. november 15.

Rendezte: David Yates
Főszereplők: Johnny Depp, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Jude Law, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech, Dan Fogler, Katherine Waterston
Hazai forgalmazó: InterCom

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Katherine Waterston) valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp)…

A Harry Potter-filmek világa újra megelevenedik, méghozzá úgy, hogy a forgatókönyvet maga a regények szerzője, J. K. Rowling írja – ezúttal már az ifjú Dumbledore is felbukkan a filmben, amely a varázstörténelem két legnagyobb mágusa, Dumbledore és Grindelwald összecsapásáig vezet.

A DIÓTÖRŐ ÉS A NÉGY BIRODALOM (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 22.

Rendezte: Lasse Hallström, Joe Johnston
Főszereplők: Mackenzie Foy, Morgan Freeman, Keira Knightley, Helen Mirren, Richard E. Grant, Eugenio Derbez, Matthew MacFadyen, Miranda Hart
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.

E.T.A. Hoffman klasszikus történetéből a Csokoládé és az Egy kutya négy élete Oscar-díjra jelölt rendezője készített filmet a Disney legjobb hagyományaival. A karácsonykor érkező fantasy főszereplője az Alkonyat-sorozatban és a Csillagok közöttben feltűnt Mackenzie Foy, partnerei mások mellett az Oscar-díjra jelölt Keira Knightley, valamint az Oscar-díjas Helen Mirren és Morgan Freeman.

CINEMA PARADISO (12)

Magyarországi bemutató: 2018. november 22.

Rendezte: Giuseppe Tornatore
Főszereplők: Philippe Noiret, Salvatore Cascio, Marco Leonardi, Jacques Perrin, Enzo Cannavale
Hazai forgalmazó: Cinenouvo

A film készültének 30. évfordulóján, felújított digitális kópiáról ismét mozikba kerül a legendás film! A kis Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt a mozigépésszel, Alfredóval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól. Salvatore a Cinema Paradisóban segít a mozigépésznek egészen addig a napig, amikor a mozit tűzvész pusztítja el…

NYUGHATATLAN ÖZVEGYEK (16)

Magyarországi bemutató: 2018. november 22.

Rendezte: Steve McQueen
Főszereplők: Elizabeth Debicki, Liam Neeson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez, Viola Davis, Robert Duvall, Daniel Kaluuya
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Négy nő, akikben nincs semmi közös – pusztán egy dolog: az adósság, ami halott férjeik alvilági tevékenysége után maradt. Napjaink Chicagójában, egy zaklatott korban Veronica (az Oscar-díjas Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) és Belle (Cynthia Erivo) maguk kívánják alakítani sorsukat; együtt igyekeznek változtatni szorult helyzetükön és biztosítani jövőjüket, szembeszállva néhai férjeik ellenségeivel.

Az Oscar-díjas Steve McQueen (12 év rabszolgaság) rendezésében és a Holtodiglan szerzője, Gillian Flynn forgatókönyvéből készült, bűnnel, szenvedéllyel és korrupcióval átitatott film további szereplői Colin Farrell, az Oscar-díjra jelölt Daniel Kaluuya, az Oscar-díjra jelölt Jacki Weaver, az Oscar-díjas Robert Duvall és az Oscar-díjra jelölt Liam Neeson.

A HÁZ, AMIT JACK ÉPÍTETT (18)

Magyarországi bemutató: 2018. november 29.

Rendezte: Lars von Trier
Főszereplők: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Grabol, Riley Keough, Jeremy Davies
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

A ház, amit Jack épített világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválja, az 'A' kategóriás cannes-i seregszemle hivatalos programjában volt. A kortárs európai film legnagyobb hatású rendezője, Lars von Trier ezzel az alkotással tért vissza Cannes-ba, ahol korábban a Melankóliával Arany Pálmát nyert. Lars von Tier (Táncos a sötétben, Dogville – A menedék, A nimfomániás 1-2., Antikrisztus, Melankólia) újabb, közönségét erősen megosztó alkotásának főszerepében az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt Matt Dillon (Vén rókák, Keresd a nőt!, Vad vágyak, Gyönyörű lányok, Ütközések, Wayward Pines) nyújt hátborzongató alakítást. Világsztárok láthatók a további szerepekben is, mint az alakításaiért számos díjjal elismert Bruno Ganz (Berlin felett az ég, A bukás – Hitler utolsó napjai, A felolvasó), az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt Uma Thurman (Ponyvaregény, Batman és Robin, Kill Bill-filmek, A nimfomániás 1-2.), a Golden Globe-díjra jelölt Riley Keough (Magic Mike, Mad Max – A harag útja, Logan Lucky – A tuti balhé), Siobhan Fallon Hogan (Forrest Gump, Man in Black – Sötét zsaruk, Dogville – A menedék, Miért éppen Minnesota?), vagy Jeremy Davies (Millió dolláros hotel, Solaris, Dogville – A menedék, Lost – Eltűntek, A törvény embere, Álmosvölgy legendája, Twin Peaks).
Megosztás facebookon