asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni májusban a moziban (2019)

  • Szerző: MoziStar
Májusban visszatér a legendás bérgyilkos, John Wick, de találkozhatunk Pikachu-val és Aladdin-nal is. Emellett szívszorító tinidrámát, bosszúálló mamit és szélhámos nőket is láthatunk a moziban, illetve megismerhetjük a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét.

mozi-ajanlo-majus-2019

KÉT LÉPÉS TÁVOLSÁG (12)

Magyarországi bemutató: 2019. május 2.

Rendezte: Justin Baldoni
Főszereplők: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Claire Forlani, Moises Arias
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves... Összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára tennie, amikor megismerkedik egy lehetetlenül helyes betegtárssal, akit Will Newmannek hívnak. (Cole Sprouse). A fiatalok közt azonnali flörtölés alakul ki, bár a szigorú előírások azt diktálják, hogy állandóan tartaniuk kell a biztonságos három lépés távolságot. Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebbé válik, úgy nő a kísértés, hogy sutba dobják a szabályokat, és átadják magukat a vonzalomnak. A helyzetet tovább bonyolítja Will veszélyes lázadása a saját orvosi kezelése ellen. Stella fokozatosan arra ösztönzi Willt, hogy élvezze ki maximálisan az életét, de vajon meg tudja menteni azt, akit szeret, amikor tilos akár csak megérinteniük egymást?

BRIGHTBURN - A LÁNGOLÓ FIÚ (18)

Magyarországi bemutató: 2019. május 9.

Rendezte: David Yarovesky
Főszereplők: Elizabeth Banks, Meredith Hagner, Matt Jones, Jennifer Holland, Steve Agee, Becky Wahlstrom
Hazai forgalmazó: InterCom

Rendben, néha hősök érkeznek a Földre, akik különlegesen erősek, rendkívüli képességűek, és jól el tudnak rejtőzni az emberek között. De mi van akkor, ha a hajótörött űrhajón érkezett csecsemő, - akit egy jó szándékú, gyerektelen házaspár a sajátjaként nevel -, a kamaszkor küszöbén megmutatja szuperhős képességeit, és azok nem jók? Mi van, ha a különleges hatalom, amivel rendelkezik, rosszra viszi? Ha legyőzhetetlen, de gonosz? Mit tehetnek erre a szülei, akik gyermekükként szeretik? És mit tehet az emberiség?

A világsikerű Galaxis őrzői 1. és 2. rendezőjének szerelemgyereke a torokszorítóan erős hanugulatú, sötét és cool film, amelyet ő álmodott meg és hozott tető alá.

CSALÓ CSAJOK (12)

Magyarországi bemutató: 2019. május 9.

Rendezte: Chris Addison
Főszereplők: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Tim Blake Nelson
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Csaló csajok-ban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.

POKÉMON - PIKACHU, A DETEKTÍV (12)

Magyarországi bemutató: 2019. május 9.

Rendezte: Rob Letterman
Főszereplők: Detective Pikachu (hang)-Ryan Reynolds, Justice Smith, Suki Waterhouse, Bill Nighy, Kathryn Newton, Rita Ora
Hazai forgalmazó: InterCom

Tim (Justice Smith), a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu (hangja: Ryan Reynolds). Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

A világ egyik legismertebb animált figurája végre a filmvásznon, egy élőszereplős vígjátékban kapott főszerepet. A lények teljesen reálisak, és tökéletesen illeszkednek az emberek világába: ettől válik a vígjáték igazán látványossá és különlegessé!

JOHN WICK - 3. FELVONÁS - PARABELLUM (18)

Magyarországi bemutató: 2019. május 16.

Rendezte: Chad Stahelski
Főszereplők: Keanu Reeves, Ian McShane, Halle Berry, Jason Mantzoukas, Asia Kate Dillon, Mark Dacascos
Hazai forgalmazó: Freeman Film

John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek. A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia (Halle Berry). A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül…

Az alkotók még kreatívabb, még látványosabb harcművészeti jelenetekkel rukkolnak elő a John Wick-sorozat legújabb, legvadabb részében. Keanu Reeves ezúttal is nagyon kemény és stílusos akciókkal lepi meg a filmrajongókat. A kultikus John Wick-sorozat 3. felvonásában Keanu Reeves olyan sztárokkal az oldalán akciózik, mint Halle Berry, Laurence Fishburne, és Anjelica Huston. A rendezői székben az előző nagysikerű akciófilmekhez hasonlóan most is – az egykori kaszkadőr koordinátor - Chad Stahelski foglal helyet. John Wick, az ikonikus bérgyilkos 2014-es bemutatkozása óta töretlen népszerűségnek örvend: a legenda sztorijából azóta képregényt írtak, a rémkirály videójátékokban köszön vissza, és már egy TV-sorozat is szerepel az alkotók tervei között, a The Continental címmel.

UNDIPOFIK (6)

Magyarországi bemutató: 2019. május 16.

Rendezte: Kelly Asbury
Főszereplők: Wedgehead (hang)-Emma Roberts, Mandy (hang)-Janelle Monáe, Lou (hang)-Nick Jonas, Moxy (hang)-Kelly Clarkson, Babo (hang)-Gabriel Iglesias, Wage (hang)-Wanda Sykes, Kitty (hang)-Charli XCX, Ox (hang)-Blake Shelton, Ugly Dog (hang)-Pitbull, Lucky Bat (hang)-Leehom Wang
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival, akikkel folyton az eget fürkészik, mikor pottyan le közéjük egy újabb hibás játék, akit boldogan a keblükre ölelhetnek. Moxi élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek. A kis csapat végül a Tökéletesség városában, a hibátlan játékok világában köt ki, ahol nehéz megmérettetéseken kell részt venniük. És bár a kis undik minden vágya, hogy elismerjék őket, a próbatételek során ráébrednek arra, hogy mások szeretetéhez nem a hibátlanságon keresztül vezet az út. Hisz a leges-legfontosabb dolog, ami igazán számít, hogy mindig, minden helyzetben a tökéletlenségükben tökéletes önmaguk maradjanak.

Az STX filmstúdió egy bűbájos, szédületesen látványos családi animációs vígjátékban mutatja be a hatalmas népszerűségnek örvendő Undipofik – eredetileg Uglydolls - névre hallgató, imádnivaló plüssfigurák történetét. A tüneményes játékoknak, Moxinak, Oxinak, Babónak, Undikutyi, és cuki barátaiknak olyan fantasztikus színészek, előadóművészek adják a hangjukat, mint Vágó Bernadett, Stohl András, Ganxta Zolee, Miller Zoltán, Miller Dávid, Koós Réka és Kálloy Molnár Péter.

ALADDIN (6E)

Magyarországi bemutató: 2019. május 23.

Rendezte: Guy Ritchie
Főszereplők: Will Smith, Naomi Scott, Mena Massoud, Billy Magnussen, Nasim Pedrad, Marwan Kenzari, Numan Acar, Navid Negahban
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.

ÁTKOZOTTUL VESZETT, SOKKOLÓAN GONOSZ ÉS HITVÁNY (16)

Magyarországi bemutató: 2019. május 23.

Rendezte: Joe Berlinger
Főszereplők: Zac Efron, Lily Collins, Angela Sarafyan, James Hetfield, Grace Victoria Cox, Jeffrey Donovan
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.

Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.

DOMINÓ (16E)

Magyarországi bemutató: 2019. május 30.

Rendezte: Brian De Palma
Főszereplők: Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten, Guy Pearce, Nicolas Bro, Thomas W. Gabrielsson, Paprika Steen
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Egy koppenhágai rendőr társát egy titokzatos férfi meggyilkolja. A rendőr volt partnere szeretőjével kezd nyomozni az ügyben – mindketten küldetésként élik meg az elkövető levadászását. A hajsza közben akaratlanul egy CIA ügynök játszmájába csöppennek, és egy nemzetközi macska-egér játszmában futnak versenyt az idővel. Már nem csak a bosszúvágy hajtja őket, a puszta túlélésért is küzdeniük kell.

Brian De Palma rendezőlegenda, a Hollywoodot a hetvenes években megreformáló filmesek egyike, akinek olyan filmtörténeti klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Carrie, az A sebhelyesarcú, az Aki legyőzte Al Caponét, vagy a Mission: Impossible. De Palma a thriller műfaj egyik legnagyobb élő rendezője, hét év után tér vissza egy kőkemény bűnügyi darabbal. A film nemzetközi koprodukcióban készült, a főszereplő Nicolaj Coster-Waldau (Trónok harca sorozat, Felvadászok, Egyiptom istenei, A csajok bosszúja) és Carice van Houten (Trónok harca sorozat, A WikiLeaks-botrány, Valkűr) mellett is igazi sztárparádé látható. Többek között Guy Pearce (Szigorúan bizalmas, Memento, A király beszéde, Vasember 3, Országúti bosszú), Nicolas Bro (Ádám almái, A nimfomániás, A 64-es betegnapló, Hadak útján), Søren Malling (Férfiak és csirkék, Egy háború, Emberrablás), és Paprika Steen (Bor, tangó, kapufa, Csak a szerelem számít) is szerepel a Dominóban.

MAMI (16)

Magyarországi bemutató: 2019. május 30.

Rendezte: Tate Taylor
Főszereplők: Octavia Spencer, Missi Pyle, Luke Evans, Juliette Lewis, Allison Janney, McKaley Miller 
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A Bloomhouse új thrillerében az Oscar-díjas Octavia Spencer alakítja Sue Annt, a magányos nőt, aki szépen éldegél egy csendes ohiói városkában. Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri őt, hogy vegyen piát neki és pár barátjának, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra. Hogy ne kelljen ittasan vezetniük, felajánlja a tinédzsereknek, hogy kecózhatnak a háza pincéjében. Ám van néhány szabály. Egyiküknek mindig józannak kell maradnia. Nem szabad káromkodni. Sosem szabad felmenni az emeletre. És úgy kell szólítaniuk őt, hogy „Mami.” Ám ahogy Mami vendégszeretete fokozatosan megszállottságba csúszik át, úgy válik a tinédzserek álma lassan szörnyű rémálommá - és Mami kecója a város legjobb bulibarlangjából a világ legrosszabb helyévé...

A filmet Tate Taylor (A segítség, A James Brown sztori) rendezte, a producer Jason Blum (Tűnj el!, Halloween).
Megosztás facebookon