asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni januárban a moziban (2019)

  • Szerző: MoziStar
A január mindig a legizgalmasabb hónap a filmek szempontjából, mert ilyenkor van a díjszezon és jobbnál jobb filmek kerülnek bemutatásra. Íme a mozis lista, amelyre érdemes jegyet váltani ebben a hónapban.

mozi-ajanlo-2019-januar

A TANÍTÓNŐ (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 3.

Rendezte: Sara Colangelo
Főszereplők: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Ato Blankson-Wood, Libya Pugh, Michael Chernus
Hazai forgalmazó: ADS Service

Lisa tanítónőként dolgozik egy előkészítő iskolában, ám igazi szenvedélye a költészet. Kapcsolata férjével bár jónak nevezhető, ám korántsem kielégítő, hiányzik belőle a szenvedély, melyről Lisa oly sokat olvasott, két tinédzserkorú gyereke pedig rideg távolságtartással kezelik anyjukat. Egy napon aztán egy látszólag apró dolog gyökeresen megváltoztatja a nő életét. Véletlenül meghallja egyik tanítványa, a mindössze öt éves Jimmy gyönyörű versét, és szinte a megszállottjává válik a kisfiú valóban lehengerlő tehetségének. Amikor pedig látja, hogy Jimmy szülei nem vesznek tudomást fiuk zsenijéről, radikális döntést hoz.

KEZEDBEN A SORSOD (12)

Magyarországi bemutató: 2019. január 3.

Rendezte: Ludovic Bernard
Főszereplők: Kristin Scott Thomas, Lambert Wilson, Karidja Touré, Jules Benchetrit, André Marcon, Michel Jonasz
Hazai forgalmazó: Cirko Film

A párizsi pályaudvar forgatagában hirtelen megáll az élet, amikor a tizenéves fiú, Mathieu (Jules Benchetrit) leül a peron mellé kitett zongorához. Káprázatos játékát meghallja a konzervatórium igazgatója, Pierre Geithner (Lambert Wilson) is. De a rossz hírű környékről származó Mathieu hallani sem akar arról, hogy a zeneakadémiára járjon: szomszédja és mentora, az idős Jacques halála óta a zene csak titkos menedékként létezik számára. Egy nap letartóztatják egy bolti lopás miatt, de a megint felbukkanó Geithner révén váratlanul új esélyt kap: ha a konzervatóriumi képzést választja, elkerülheti a börtönt. Az ország legjobb és legkönyörtelenebb zongoratanára (Kristin Scott Thomas) lesz a mestere, de a két ellentétes világ közt őrlődve Mathieu hamar válaszút elé kerül…

 

MINDENKI TUDJA (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 3.

Rendezte: Asghar Farhadi
Főszereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Ricardo Darín, Inma Cuesta, Carla Campra
Hazai forgalmazó: Mozinet

A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) most először forgatott nemzetközi stábbal. A Mindenki tudja az eddigi legnagyobb költségvetésű filmje, amely a jól ismert színészek mellett a spanyol filmgyártás legnagyobbjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt és Sonia Grande jelmeztervezőt, Pedro Almodóvar állandó alkotótársait. A film vágója Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi Oscar-díjas munkáin is dolgozott.

A feszes thrillerben Laura (az Oscar-díjas Penélope Cruz – Vicky Cristina Barcelona) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín – Eszeveszett mesék) és egykori szerelme (az Oscar-díjas Javier Bardem – Nem vénnek való vidék) között.

A CSEMPÉSZ (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 10.

Rendezte: Clint Eastwood
Főszereplők: Bradley Cooper, Clint Eastwood, Michael Pena, Taissa Farmiga, Laurence Fishburne
Hazai forgalmazó: InterCom

Earl (Clint Eastwood) nincs jó passzban. Elmúlt 80, nincs pénze, magányos és csődeljárás folyik ellene. Egészen természetes, hogy amikor valaki munkát ajánl neki, vállalja. Hiszen csak vezetnie kell – csak éppen az egyik mexikói kartell használja drogfutárnak. De teljesíti a feladatát, és mert gyors, pontos, ráadásul minden gyanún felül áll, újabb és újabb fuvarokat bíznak rá. Az üzlet egyre jobban megy…Csakhogy a kábítószer-elleni osztály zsarujának, Colin Batesnek (Bradley Cooper) feltűnik, hogy új szállító került a rendszerbe, és a nyomába ered. A csempész viszont szeretné rendbe hozni az életét, mielőtt a zsaruk vagy a kartell emberei utolérnék.

A 2009-es hatalmas siker, a Gran Torino óta ez első alkalom, hogy a legendás Eastwood egyszerre rendez és játszik: ráadásul új thrillerében fantasztikus szereplőgárda segíti.

EGY KUTYA HAZATÉR (6)

Magyarországi bemutató: 2019. január 10.

Rendezte: Charles Martin Smith
Főszereplők: Ashley Judd, Edward James Olmos, Alexandra Shipp, Wes Studi, Barry Watson, Tammy Gillis
Hazai forgalmazó: InterCom

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű, és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel keresi az otthonát, valamint a legjobb barátját, Lucast, meg az ő különleges családját. Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Szerez barátokat, és néha menekülnie kell. Egypárszor megetetik, máskor az életéért küzd… de csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.

RALPH LEHÚZZA A NETET (12)

Magyarországi bemutató: 2019. január 10.

Rendezte: Phil Johnston, Rich Moore
Főszereplők: Ralph (hang)-John C. Reilly, Vanellope (hang)-Sarah Silverman, Anna (hang)-Kristen Bell, Rapunzel (hang)-Mandy Moore, Merida (hang)-Kelly Macdonald, Mulan (hang)-Ming-Na, Yesss (hang)-Taraji P. Henson, KnowsMore (hang)-Alan Tudyk, Moana (hang)-Auli'i Cravalho, Pocahontas (hang)-Irene Bedard
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Rontó Ralph folytatásában hátrahagyjuk a játéktermet, hogy felfedezzünk egy ismeretlen, végeláthatatlan és izgalmakkal teli világot: az internetet – amit Ralph talán nem ront el teljesen. A videojátékok bajkeverője, Ralph, és a szintén kívülálló Vanellope von Cukk kockázatos utazásra indulnak a világhálóra, hogy kerítsenek egy pótalkatrészt Vanellope játékához, a Sugar Rushhoz. Ez a hely azonban cseppet sem olyan lesz, mint amire számítanak…

KURSZK (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 17.

Rendezte: Thomas Vinterberg
Főszereplők: Léa Seydoux, Colin Firth, Michael Nyqvist, August Diehl, Matthias Schweighöfer, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow, Steven Waddington, Zlatko Burić, Joel Basman
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A film a Kurszk nevű atommeghajtású tengeralattjáró igaz történetén alapul, amely egy gyakorlatozás során süllyedt el 2000-ben a Barents-tengeren. A katasztrófát huszonhárom tengerész élte túl, akik elkeseredetten várták, hogy megérkezzen a segítség, miközben az oxigénük percről percre fogyott.

ÜVEG (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 17.

Rendezte: M. Night Shyamalan
Főszereplők: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Luke Kirby, Charlayne Woodard
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben.

A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

INSTANT CSALÁD (12)

Magyarországi bemutató: 2019. január 24.

Rendezte: Sean Anders
Főszereplők: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Octavia Spencer, Eve Harlow, Tig Notaro, Julie Hagerty, Gary Weeks
Hazai forgalmazó: InterCom

Az író-rendező Sean Anders (Megjött apuci filmek) életéből merített valós események inspirálták a filmbéli Ellie és Pete történetét. A sikeres pár abból él, hogy házakat újítanak fel, és eladják őket. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy „vén szülék” lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből felmerül, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy 5 éves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az örökbefogadással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család.

PUSZTÍTÓ (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 24.

Rendezte: Karyn Kusama
Főszereplők: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Bradley Whitford
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A Pusztító egy napjaink Los Angelesében játszódó thriller, amelyet a város jellegzetes ködje burkol be és heves akciók fűtenek. Erin Bell, a Los Angeles-i Rendőrség nyomozója tizenhat évvel ezelőtt beépült a rettegett Silas bűnbandájába a kaliforniai sivatagban. Amikor a társaság egyik brutális balhéja rosszul sült el, Erin lebukott, Silas pedig elmenekült. Sok évvel később azonban újra felbukkan: merészebb és veszélyesebb, mint valaha, és a történelem legnagyobb bankrablását tervezi. Erin pedig eltökéli, hogy ezúttal nem hagyja kicsúszni a keze közül.

SCHINDLER LISTÁJA (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 27.

Rendezte: Steven Spielberg
Főszereplők: Liam Neeson, Sir Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Malgoscha Gebel, Shmulik Levy, Elina Löwensohn
Hazai forgalmazó: UIP-Media

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.

A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat - a Deutsche Emailware Fabrikot - és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.

Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

CSODÁLATOS FIÚ (12E)

Magyarországi bemutató: 2019. január 31.

Rendezte: Felix Van Groeningen
Főszereplők: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery, Oakley Bull, Kaitlyn Dever, Amy Ryan, Stefanie Scott . Julian Works
Hazai forgalmazó: Mozinet

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

KÉT KIRÁLYNŐ (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 31.

Rendezte: Josie Rourke
Főszereplők: Gemma Chan, Margot Robbie, Saoirse Ronan, David Tennant, Guy Pearce, Joe Alwyn, Ian Hart, Jack Lowden, Brendan Coyle, Martin Compston
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség. Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

VIHAR ELŐTT (16)

Magyarországi bemutató: 2019. január 31.

Rendezte: Steven Knight
Főszereplők: Anne Hathaway, Diane Lane, Matthew McConaughey, Jeremy Strong, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Garion Dowds, Kenneth Fok
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A Vihar előtt az Oscar-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni „Serenity” névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik…
 
Megosztás facebookon