asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni januárban a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
Sok jó filmet és boldog 2018-at kívánunk mindenkinek! A filmes díjszezon mellett az új mozi premierek miatt is izgalmas a január. Nézzük is, hogy az év első hónapjában milyen filmekre érdemes jegyet váltani.

mozi-ajanlo-2018-januar

ELIT JÁTSZMA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 4.

Rendezte: Aaron Sorkin
Főszereplők: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Natalie Krill
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Tegyél fel mindent egy lapra! 
Molly Bloom (Jessica Chastain) tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők. Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey (Idris Elba), próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.

TAD, AZ UTOLSÓ FELFEDEZŐ (6)

Magyarországi bemutató: 2018. január 4.

Rendezte: Enrique Gato, David Alonso
Főszereplők: Tad hangja - Óscar Barberán, Sara Lavrof hangja- Michelle Jenner, Tiffany hangja - Adriana Ugarte, Momia hangja - Luis Posada, Jack Rackham hangja - Miguel Ángel Jenner
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott. Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja az a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert. Tad világkörüli útra indul, hogy a papagája (Belzoni), és a kutyája (Jeff), no meg csavaros esze segítségével megmentse Sarát, és eközben megismerkedik új barátokkal? és új gonosztevőkkel is!

INSIDIOUS - AZ UTOLSÓ KULCS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 4.

Rendezte: Adam Robitel
Főszereplők: Lin Shaye, Spencer Locke, Leigh Whannell, Caitlin Gerard
Hazai forgalmazó: InterCom

Elise Reiner a sötétség elleni harcra tette fel az életét. A paranormális ügyeket vizsgáló, látnoki képességű asszony tudja, hogy ahányszor szembefordul a világunkba átjutó démonokkal, annyiszor csökken az életereje, míg végül semmi sem marad belőle, és ő meghal - de legalább megvédte azokat, akik a segítségére szorultak. Ez a történet ismét a Gonosz elleni harc frontvonalába vezeti vissza nézőit, méghozzá abba a házba, amelyről a szelleműző csapat biztosan nem sejtette, hogy egyszer az útjukba akad: Elise szülőházába. Amikor egy kétségbeesett férfi hívja őket, a szemük se rebben. Ám amikor elárulja, hogy hol dúlják fel ártó jelenések egy békés család otthonát, Elise megrémül: hiszen abban a házban töltötte nehéz gyerekkorát, és most szembe kell néznie a szellemek mellet a múltjával is. Ő és a társai is érzik, hogy ha vállalják a megbízást, bezárul a kör, és ez az eset mindannyijuk számára az utolsó lehet. Hiszen a kezdet egyben a vég is - a rájuk váró démon mindig is tudta, hogy egyszer viszontlátja még Elise-t, és egy eget-földet megrázó küzdelem során leszámolhat vele.

VISZLÁT, CHRISTOPHER ROBIN (12)

Magyarországi bemutató: 2018. január 11.

Rendezte: Simon Curtis
Főszereplők: Margot Robbie, Domhnall Gleeson, Kelly Macdonald, Phoebe Waller-Bridge, Alex Lawther, Stephen Campbell Moore
Hazai forgalmazó: ADS Service

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években. 

KICSINYÍTÉS (12)

Magyarországi bemutató: 2018. január 11.

Rendezte: Alexander Payne
Főszereplők: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Laura Dern
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be... 

THE COMMUTER - NINCS KISZÁLLÁS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 11.

Rendezte: Jaume Collet-Serra
Főszereplők: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is. 

FLORIDAI ÁLOM (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 18.

Rendezte: Sean Baker
Főszereplők: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite, Christopher Rivera
Hazai forgalmazó: ADS Service

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak. 

A LEGSÖTÉTEBB ÓRA (12)

Magyarországi bemutató: 2018. január 18.

Rendezte: Joe Wright
Főszereplők: Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn, Stephen Dillane, Kristin Scott Thomas
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

HÁROM ÓRIÁSPLAKÁT EBBING HATÁRÁBAN (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 25.

Rendezte: Martin McDonagh
Főszereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik. 

AZ ÚTVESZTŐ - HALÁLKÚRA (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. január 25.

Rendezte: Wes Ball
Főszereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Nathalie Emmanuel, Katherine McNamara, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Halálkúra ismét egy komoly próbatétel elé állítja Thomast. A fiú biztos benne, hogy nem bízhat a Veszettben, hiába bizonygatják, hogy a hazugságok idejének vége, s hogy a fiú és barátai visszakaphatják emlékeiket. Thomas azonban sokkal több mindenre emlékszik, mint a többiek. A teher nagy a vállán, hiszen tőle és csapatától várják, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető vírus ellenszerét. Újabb veszélyes kaland veszi kezdetét azzal, hogy Thomas elhatározza, hogy kideríti a Veszett hátsó szándékát. Menekülésük során fejvadászok üldözik őket és egy titkos szervezet is merényletet intéz ellenük. Vajon milyen árat kell fizetniük azért, mert saját kezükbe vették életüket, s túlélheti közülük bárki is a Halálkúrát?

A VILÁG ÖSSZES PÉNZE (16)

Magyarországi bemutató: 2018. január 25.

Rendezte: Ridley Scott
Főszereplők: Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Michelle Williams, Charlie Plummer
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A 16 éves III. John Paul Getty (Charlie Plummer) a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty (Christopher Plummer) unokája, igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail (Michelle Williams) hiába kéri a dúsgazdag nagyapa segítségét, a hírhedten fösvény milliárdos visszautasítja. Az asszony kétségbeesésében Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez (Mark Wahlberg) fordul, hogy bírja jobb belátásra az emberrablás tényében is kételkedő Gettyt. Az idő fogy, a bűnözők egyre türelmetlenebbek, és bármeddig képesek elmenni, hogy bizonyítsák szándékuk komolyságát... 

Megosztás facebookon