asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni februárban a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
Nézzük, hogy mit tartogat számunkra a februári mozi kínálat: az Ötven árnyalat eléri a csúcspontot, Armie Hammer Olaszországban egynyári kalandba keveredik, Daniel Day-Lewis híres szabóként zárja filmes karrierjét. Íme még néhány a szórakoztató és az Oscar jelölt filmek sorából:

mozi-ajanlo-2018-februar

ÉN, TONYA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. február 1.

Rendezte: Craig Gillespie
Főszereplők: Margot Robbie, Sebastian Stan, Bobby Cannavale, Mckenna Grace, Allison Janney
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes? 

FANTOMSZÁL (12)

Magyarországi bemutató: 2018. február 1.

Rendezte: Paul Thomas Anderson
Főszereplők: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem... 

SZERETET NÉLKÜL (16)

Magyarországi bemutató: 2018. február 1.

Rendezte: Andrey Zvyagintsev
Főszereplők: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov, Varvara Shmykova
Hazai forgalmazó: Mozinet

A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiúkat. A bürokratikus rendőrséghez hiába fordulnak, ezért az állam szerepét magukra vállaló önkéntesek segítségével indulnak a kisfiú keresésére. Útjuk során letaglózó mélységeiben ismerhetjük meg napjaink Oroszországában a boldogságot keresők kilátástalanságát. 

A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA (18)

Magyarországi bemutató: 2018. február 8.

Rendezte: James Foley
Főszereplők: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Max Martini, Tyler Hoechlin, Luke Grimes, Eric Johnson, Rita Ora
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.

SZÓLÍTS A NEVEDEN (16)

Magyarországi bemutató: 2018. február 8.

Rendezte: Luca Guadagnino
Főszereplők: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek? Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar. Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

FEKETE PÁRDUC (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. február 15.

Rendezte: Ryan Coogler
Főszereplők: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T?Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T?Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

VALAMI AMERIKA 3. (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. február 15.

Rendezte: Herendi Gábor
Főszereplők: Pindroch Csaba , Szabó Győző, Hujber Ferenc, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Szervét Tibor, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából? 

A VÍZ ÉRINTÉSE (16)

Magyarországi bemutató: 2018. február 22.

Rendezte: Guillermo Del Toro
Főszereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer, Lauren Lee Smith
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Az Oscar-díjra jelölt Gullermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.

A PENTAGON TITKAI (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. február 22.

Rendezte: Steven Spielberg
Főszereplők: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bruce Greenwood, Jesse Plemons, Bradley Whitford
Hazai forgalmazó: Freeman Film

1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul. A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham (Meryl Streep) úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező "Pentagon-iratok" nyilvánosságra kerülhessenek...

ÉJSZAKAI JÁTÉK (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. február 22.

Rendezte: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Főszereplők: Rachel McAdams, Jason Bateman, Jesse Plemons, Kyle Chandler, Billy Magnussen
Hazai forgalmazó: InterCom

Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul - valami nagy baj történik. De ők nem hagyják magukat. Hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.

Megosztás facebookon