asdf

Ezek a filmek várnak ránk novemberben a moziban (2017)

  • Szerző: MoziStar
A novemberi hideg mellé természetesen jobbnál jobb filmek is érkeznek a mozikba. Válogatásunkban 15 filmről olvashattok és az előzeteseket is meg tudjátok nézni! Szórakozásban nem lesz hiány!

mozi-ajanlo-2017-november

THOR - RAGNARÖK (12)

Magyarországi bemutató: 2017. november 2.
Rendezte: Taika Waititi
Főszereplők: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Sir Anthony Hopkins, Mark Ruffalo, Tessa Thompson, Benedict Cumberbatch, Idris Elba
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

BUDAPEST NOIR (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 2.
Rendezte: Gárdos Éva
Főszereplők: Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Tenki Réka, Kováts Adél, Törőcsik Franciska
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. 

GYILKOSSÁG AZ ORINET EXPRESSZEN (12)

Magyarországi bemutató: 2017. november 9.
Rendezte: Kenneth Branagh
Főszereplők: Daisy Ridley, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Kenneth Branagh, Judi Dench, Michael Pena, Lucy Boynton
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Az Isztambulból Párizsba tartó luxusvonat utasai mindig különleges emberek. Most is furcsa társaság gyűlik össze a kupékban. Van köztük amerikai nagytőkés, görög orvos, angol színésznő, a monarchiából származó arisztokrata? és amikor egyikük az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz, mindegyikük gyanússá válik. Még szerencse, hogy velük utazik még egy furcsa figura. Egy belga. Akinek a kis szürke agysejtjei mindig segítenek a rejtélyes események felgöngyölítésében: Hercule Poirot (Kenneth Branagh) ismét bebizonyítja, hogy a tökéletes emberismeret, a kőkemény logika és egy kis szeszélyesség minden titkon áthatol... 

RÖGTÖNZÖTT SZERELEM (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 9.
Rendezte: Michael Showalter
Főszereplők: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Adeel Akhtar, Anupam Kher
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Ebben a megtörtént eseményeken alapuló, szívmelengető és hihetetlenül humoros romantikus vígjátékban a komikus Kumail Nanjiani, a Szilícium völgy tévésorozat sztárja saját szerelmének történetét meséli el. A pakisztáni származású, amerikai stand up komikus megismerkedik egy végzős lánnyal, akibe szerelmes lesz, bár a kulturális különbségek miatt a kapcsolatot a családja ellenzi. A lányt azonban egy titokzatos betegség támadja meg, s kómába esik. A férfi a lány családja, saját famíliájának távolságtartása és a bimbózó szerelem bizonytalansága között vívódva a humor segítségével próbálja magában a lelket tartani, miközben egyre jobban belesodródik a rögtönzött szerelembe. 

VAKRANDIM AZ ÉLETTEL (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 9.
Rendezte: Marc Rothemund
Főszereplők: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Anna Maria Mühe, Johann von Bülow, Alexander Held
Hazai forgalmazó: MTVA

Egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon. Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania. Amikor azonban szerelmes lesz Laurába, alapos gondossággal felépített élete letér a megszokott vágányról…

120 DOBBANÁS PERCENKÉNT (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 16.
Rendezte: Robin Campillo
Főszereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adele Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Médhi Touré
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte a HIV vírus és az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben, s felhívja a figyelmet a különbözőségekre és azok fontosságára. A fiatalok az eszközökkel és célokkal kapcsolatban azonban nincsenek egyetértésben. Vannak közöttük radikális gondolkodásúak, mások pedig inkább mértékletességet hirdetnének. Az AIDS azonban kérlelhetetlenül szedi áldozatait, s többeknek nincs ideje egy lassan kibontakozó mozgalomra. A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál. 

BOLDOG HALÁLNAPOT! (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 16.
Rendezte: Christopher Landon
Főszereplők: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett (Israel Broussard), kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori (Roby Modine) és a dikákkör elnöke, Danielle (Rachel Matthews) epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval (Charles Aitken), mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer. Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen... aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált. Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad.

AZ IGAZSÁG LIGÁJA (12E)

Magyarországi bemutató: 2017. november 16.
Rendezte: Zack Snyder
Főszereplők: Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Henry Cavill, Ben Affleck, Amber Heard, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Ray Fisher, Diane Lane, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Willem Dafoe
Hazai forgalmazó: InterCom

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír. Nincs metahumán, aki képes lehet megállítani. 

MADAME (12)

Magyarországi bemutató: 2017. november 16.
Rendezte: Amanda Sthers
Főszereplők: Toni Collette, Harvey Keitel, Rossy de Palma, Michael Smiley
Hazai forgalmazó: ADS Service

Anne and Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen ám csupa szív nőbe. 

MEGTORLÁS (18)

Magyarországi bemutató: 2017. november 16.
Rendezte: Martin Koolhoven
Főszereplők: Dakota Fanning, Kit Harington, Carice van Houten, Guy Pearce, Paul Anderson, Carla Juri, Emilia Jones, William Houston
Hazai forgalmazó: Mozinet

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól" - hirdeti a vadnyugati kisvárosba érkezett új tiszteletes (Guy Pearce). A karizmatikus férfi gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait, de egy szempár rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Dakota Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy éppen a prédikátor az a báránybőrbe bújt ragadozó farkas, amelytől a férfi a szónoklatában óva int. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált. 

HÉT NŐVÉR (18)

Magyarországi bemutató: 2017. november 23.
Rendezte: Tommy Wirkola
Főszereplők: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Pal Sverre Hagen, Marwan Kenzari, Christian Rubeck
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.

A VISZKIS (16)

Magyarországi bemutató: 2017. november 23.
Rendezte: Antal Nimród
Főszereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György
Hazai forgalmazó: InterCom

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával... 

COCO (6)

Magyarországi bemutató: 2017. november 23.
Rendezte: Lee Unkrich
Főszereplők: Mama Imelda hangja-Alanna Ubach, Ernesto de la Cruz hangja-Benjamin Bratt, Hector hangja-Gael García Bernal, Chicharron hangja-Edward James Olmos, Papa hangja-Jaime Camil, Head Clerk hangja-Gabriel Iglesias
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére. 

ANYÁM MOZIJA (12)

Magyarországi bemutató: 2017. november 30.
Rendezte: Nanni Moretti
Főszereplők: Margherita Buy, Nanni Moretti, John Turturro, Giulia Lazzarini, Stefano Abbati
Hazai forgalmazó: Cinenuovo

Margherita olyan nő, aki sokat vállal magára. A foglalkozása a filmkészítés, és bár rendezőként elismert és sikeres, mégis kétségek gyötrik a munkájával kapcsolatban? Most is éppen filmet forgat egy excentrikus amerikai színésszel, aki időnként megnevetteti az egész stábot, máskor viszont elviselhetetlen, és mindezt a rendezőnek, Margherita-nak kell kezelnie... Mindeközben Margherita édesanyja kórházba kerül, így a rendezőnő a napi forgatás után mindennap látogatóba megy. A kórházban nemcsak édesanyjával, hanem a szintén látogatóba érkező testvérével, Giovanni-val is sokat találkozik, így Margherita-nak van alkalma átgondolni azt, hogy mi is az Élet, és mi a Család... 

Megosztás facebookon