asdf

Exkluzív fotók a Magyarországon forgatott Dűne című filmből

  • Szerző: MoziStar
A Vanity Fair csodás fotókat közölt a Denis Villeneuve rendezte Dűnéből, amely a tervek szerint idén decemberben debütál a mozikban.
Denis Villeneuve tavaly nyáron vágott bele Frank Herbert kultikus regénye, a Dűne megfilmesítésébe. Most pedig a Vanity Fair hasábjain jelentek meg az első fotók a film kapcsán. A rendező elmondta, hogy a decemberben mozikba kerülő epizód csupán az alapmű első felét fogja feldolgozni, a stúdió ugyanis belegyezett abba, hogy két részben mutassák be az alkotást.
duna_remake_movie_01
duna_remake_movie_02
„Nem értek egyet azzal, hogy a könyv adaptációját egyetlen filmen keresztül vigyem véghez. A könyv világa egyszerűen túl összetett. Ez egy olyan világ, melynek apró részletekben rejlik az ereje.” - mondta Villeneuve.
duna_remake_movie_03
duna_remake_movie_04
„Bizonyos értelemben a Dűne egy felnövéstörténet, amelyben a fiatal generációt cselekvésre ösztönzi, nekik kell egy jobb irányba terelni a világunkat.” 
duna_remake_movie_05
duna_remake_movie_06
Azt már tudni lehet, hogy ez a film sokkal jobban követni fogja Fran Herbert eredeti történetét, mint az 1984-es, David Lynch-féle feldolgozás. Az alapsztori viszont nem változik: az Atreides és a Harkonnen család háborúja az Arrakis feletti uralomért. Az Isten háta mögötti sivatagbolygón termelik ugyanis a Fűszert, ami nélkül az Űrliga pilótái nem lennének képesek meghajlítani maguk körül a teret az űrutazásaiknál.
duna_remake_movie_07
duna_remake_movie_08
Timothée Chalamet, Jason Momoa és Josh Brolin is arról nyilatkozott, hogy számukra milyen nagy élmény volt a forgatás, és nagyon izgatottan várják a film első részét. Timothée Chalamet, Josh Brolin, és Jason Momoa mellett látható lesz a filmben Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, és Javier Bardem is.
duna_remake_movie_09
Dűne/The Dune - Hazai bemutató: 2020 december
Megosztás facebookon