asdf

Ennio Morricone: A szívem Budapesté!

  • Szerző: MoziStar
A világ egyik legnagyobb hatású filmzeneszerzője tavaly úgy gondolta, hogy a 2017-es 60 Years of Music World Tour után már nem vállal koncertturnét. Azonban Ennio Morricone 90 évesen is nagyon jó egészségnek örvend és egy ráadásturnéval januárban újra Budapestre jön.

A két évvel ezelőtt kapott Oscar-díjas (A legjobb eredeti filmzene, Aljas nyolcas) zeneszerző üzent a magyar rajongóinak. A zenei mágust mélységesen meghatotta a magyar zenészek gesztusa, akik novemberi 90. születésnapján fotókkal kívántak további jó egészséget és sikereket a zeneszerzőnek. Többek között Lotfi Begi, Horányi Juli, a The Carbonfools, a New Level Empire, a Blahalouisiana és Vastag Csaba is fotóval tisztelgett a legenda előtt. Ennio Morricone római otthonában kapta meg az üdvözleteket és menedzsmentjén keresztül mondott köszönetet.

„Köszönöm magyar barátaimnak a kedves köszöntéseket, a jókívánságok eljutottak hozzám, Rómába is. Örülök, hogy jó erőben és egészségben talált meg ez a szép életkor, és hamarosan újra meglátogathatom önöket. Mindig nagy örömmel megyek Magyarországra. A szívem Budapesté. Most már azt is tudom, hogy nemcsak egy gyönyörű város, hanem számos barát is vár rám Magyarországon” - mondta Ennio Morricone.
ennio-morricone-portre
Az olasz legenda január 23-án a Papp László Sportarénában jubileumi exkluzív születésnapi koncertet ad, amelyen felcsendülnek a legismertebb zeneszámai. A maestrót egy teljes szimfonikus zenekar kíséri majd, összesen mintegy 250 zenész vesz részt a monstre produkcióban.
Megosztás facebookon