asdf

Egy háborút megélt hajléktalan és egy apáca drámája

Jason Statham jó eséllyel kitörhet a „macsó akcióhős” skatulyából, ugyanis sebezhető, érzelmesebb karakterben egy drámai szerelmet él át legújabb filmjében.

A Kolibri kód szlogenje igazolta magát, miszerint: „Jason Statham, ahogy eddig még nem láttad”- és nem csak a hosszú haj miatt, hiszen új filmjével elindult egy új szerepkör irányába. Ugyan nem drámai a változás, de ezúttal Jason érzékenyebb, érzelmesebb oldalát mutatja meg. Viszont nem kell megijedni, mert hozza a sajátos Jason Statham stílust is, amikor a helyzet megkívánja.

image001

A szerelmet olyas valakiben találja meg, aki nem lehet teljesen az övé. Bármit tesz, mégis a beteljesületlen szerelem drámáját kell megélnie mindazok mellett, hogy a hadbíróság elől kell menekülnie. Az Afganisztáni háborút is megélt Joey Jones-t mai napig gyötri a múlt. Hajléktalanná vált és ha ez nem lenne elég,  drog-és alkoholfüggősége igencsak nehezítik életét Londonban.

Isabelle, aki szintén az utcán él, tartja benne a lelket, de egyik éjszaka mikor félholtra verik, a menekülés során elveszítik egymást. Hatalmas mázlija akkor fokozódik, mikor egy olyan lakásba tör be, akinek a tulajdonosa hónapokig külföldön tartózkodik a felhalmozódott levelek és az üzenetrögzítő alapján. Reggel arra eszmél, hogy a sikátori éjszakázások után egy gazdag pasas luxus kérójában ”lakhat”, akinek menő kocsija és sok pénze van azon a bankkártyán, ami ott hevert előtte. A könnyen jött anyagi megoldás arra ösztökélte, hogy helyre hozza életét és segítsen azokon, akik nem hagyták meghalni őt az utcán. Így kerül a képbe a segítőkész apáca. Joey pénzt ad neki, kaját adományoz a hajléktalanoknak, hiszen egykor ő is kapott ételt Cristina (Agata Buzek) nővértől. De Joey tudja, hogy a hirtelen jött „gazdagság” nem az ő érdeme, így becsületét megőrizve munkát keres, majd őt találja meg egy alvilági, ám jól fizető állás. Egy kínai gengszterfőnök sofőrje, majd a jobb keze lesz. Közben kiderül, hogy Isabelle-t meggyilkolták.  Joey bosszút esküdve kezdi keresni a lány gyilkosát.

_RIG0643.NEF

Cristina amiben tud segít Joey-nak, ezáltal egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A furcsa kombináció, hogy egy háborús veterán, aki hajléktalanná, majd alvilági igazságosztóvá vált és egy hitében megingott, nagy titkot hordozó apáca szerelembe esik, nem csak elképzelhetetlen, de érdekfeszítő párosítás. Hiszen a film végig fenntartja az érdeklődést, hogy vajon mi lesz a két „főhőssel”, hogy alakul a sorsuk, a szerelmük.

Amikor meghallottam, hogy Kolibri kód - Jason Statham főszereplésével, azt gondoltam, hogy egy véres, hullákkal teli bosszúállós akciófilmet látok majd a moziban. Ebből a szempontból csalódtam, de ugyanakkor mégis egy érzékeny drámai történetet kaptam, ami két olyan emberről szól, akik harcolnak a múltbéli démonjaikkal és ha kis időre is, de megkóstolhatták a szerelem ízét.

Eredeti cím: Hummingbird

Műfaj: Akció, Thriller Főszereplők: Jason Statham, Vicky McClure, Ian Pirie Rendező: Steven Knight Gyártó: IM Global, Shoebox Films Magyarországi mozipremier: 2013. Május 9. Magyarországi moziforgalmazó: Big Bang Media Korhatár: 16

 

 

Megosztás facebookon