asdf

Clint Eastwood és Tom Hanks közös filmje hiányozni fog

A napokban hozták nyilvánosságra a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját, ám Alberto Barbera, a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának igazgatója kivételes módon nemcsak a sok nagy szerű rendezőről és filmről nyilatkozott rengeteget, hanem arról is, ami kimaradt.

A sajtótájékoztatón és azóta is többször elmondta: nagyon szerette volna, hogy Velencében vetíthessék először Clint Eastwood és Tom Hanks első közös filmjét, a Sully – Csoda a Hudson folyón-t.

sully_eastwood_hanks01

A film Chesley Sullenberger pilóta könyve alapján készült, melyben nemcsak a világ egyik legkülönösebb légi balesetét írja le, melynek során egy utasszállító mindkét motorja leállt a New Yorkból való felszállás közben, és azt, ahogy ő a város közepén, a Hudsonra tette le a gépet, hanem mindazt, ami utána történt: az ünneplést, a vizsgálatot, a gyanúsítgatást…

sully_eastwood_hanks02

A főszereplőt Tom Hanks alakítja és mellette Aaron Eckhart meg Laura Linney is fontos feladatot kapott. Ám Hanks az Inferno (Inferno, hazai bemutató: október 13.) bemutatója kapcsán rá háruló promóciós kötelezettségek miatt nem tudna elmenni Velencébe, és Eastwood sem vállalta az utat: Barbera hiába győzködte, végül inkább az egész meghívást vissza kellett mondania.

" A Sully nagyon fog hiányozni a programból" – jelentette ki szomorúan a velencei főnök: szerencsére a mozikban ott lesz.

Sully – Csoda a Hudson folyón/Sully - Hazai bemutató: 2016. szeptember 8.

Megosztás facebookon