asdf

Cenzúra és közerkölcsök kereszttüzében

Szeptember 5-én mutatják be a hazai mozikban A szenvedély királya című angol életrajzi filmet. Paul Raymond a cenzúra és közerkölcsök szigorú tekintetének kereszttüzében az ötvenes években megnyitotta Nagy-Britannia első sztriptíz bárját. Hamarosan virágzó üzletággá vált pőreségre épülő vállalkozása, amelybe idővel pikáns magazinok kiadása is beletartozott.

Raymond hamarosan kiérdemelte a 'Soho királya' címet, és lassanként Anglia leggazdagabb emberévé vált. Az ő életéről szóló mozifilmben nemcsak a páratlan sikertörténetet ismerhetjük meg, de a fény és csillogás árnyoldalát is.

A szenvedely kiralya_10

A szenvedely kiralya_2
A film rendezője Michael Winterbottom (Bikatöke, Guantanamo, Ezen a világon, Lidércfény, A pillangó csókja), Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb szerzői filmese, akinek megtörtént eseményeken alapuló filmjében a címszerepet Steve Coogan játssza. Hollywood egyik sokat foglalkoztatott művésze a Gru 2 szinkronja, valamint a Trópusi vihar,
Éjszaka a múzeumban 2 szerepei után formálja meg ezúttal a Soho királyát. A szenvedély királya a Sundance Filmfesztivál és Berlinalé után kerül most a magyar mozikba.

Megosztás facebookon