asdf

Box Office: Továbbra is élen a Kung Fu Panda, jól nyitottak a Coen-fivérek

Ugyan a Star Wars egyeduralma az elmúlt pár hétben végleg megdőlt, ám ettől függetlenül a Disney-nek egyáltalán nincs oka panaszara: a felélesztett űreposz nagyon szépen teljesít(ett) a kasszáknál. Csak úgy, mint a trilógiává bővült Kung Fu Panda is, ami már második hete vezeti a bevételi listákat.

A gyenge marketing ellenére egyáltalán nem teljesít rosszul az animációs mese

Félő volt, hogy a Kung Fu Panda-sorozat harmadik felvonása anyagilag nem fogja hozni a kötelezőt, hiszen sem a marketing, sem pedig a kiadott előzetesek alapján nem volt túl bizalomgerjesztő a kedves kis állatka új története. Ezt csak tetézte, hogy a stúdió még egy érdekes kedvcsináló keretén belül Shrekéket is bevetette, hogy újabb nézőket toborozzon a meséjük mellé. Bár film premiereredménye bőven alulmaradt az első két rész nyitó számaitól - az első rész cirka 60, míg a második 47 millió dollárral tudott kezdeni -, ám a 41 millió dolláros start bizakodásra adhat okot. A második hétvégéjükön is meg tudták tartani a vezetőpozíciójukat, köszönhetően a gyenge konkurenciának. Hiába veszítették el az érdeklődök közel 50%-át, így is sikerült 21 millió dollárt összekaparniuk a kasszáknál.

kungfupanda3Jelenleg a Kung Fu Panda 3. részének neve mellett 69 millió dolláros bevételi eredmény szerepel, míg a nemzetközi forgalommal együtt a globális mérleg két millió híján elérte a 200-as mérföldkövet is. Általánosságban véve elmondható, hogy az „epizódról-epizódra” való csökkenés tendenciája azt jelzi, hogy nincs már igazán kereslet a harcművészetben járatos animációs figurák iránt, így egy esetleges negyedik rész terve a rajzlapról könnyen a kukában végezheti.

Julius Caesar sem kezdett rosszul!

A Coen testvérek sosem a kasszarobbantó filmjeikről voltak híresek. Igaz, ők azon kevés nagybetűs filmművészek közé tartoznak, akik a ropogós bankóknál többre értékelik a valódi, mélytartalmat. Szerencsére erre a nézők is nagyon vevőek, ugyanis a Hail, Caesar! (magyarul Ave, Cézár!) startja rögvest vissza is hozta a készítési költségek közel felét: a 22 millió dollárból forgatott komédia 11 millió dollárral tudott nyitni, ami elég korrekt eredménynek számít. A nemzetközi forgalmazás pedig még csak most fog elkezdődni, ennél fogva ez az eredmény lesz még szebb is. A nézői megtartáson és a Deadpool nyitó eredményén fog múlni, hogy végül mire lesz képes Amerikában. Az előzetes becslések szerint a vörös maszkos (anti)hős szitává fogja lőni a kasszákat.

ave, cezarHa sikerült a jövő hetet 30-40%-os nézői eséssel abszolválniuk, akkor nem csak pénzüknél lesznek, hanem amerikai földön könnyen profitot is tudnak majd termelni. Hajrá, Caesar!

Leonardo DiCaprio szenvedése kifizetődőnek bizonyult

Jót tett Alejandro González Iñárritu drámájának az Oscar-kampány és a Leonardo DiCaprio alakítása körüli felhajtás, ugyanis hiába vetítik immár hét hete a mozikba a túlélős bosszú történet, még mindig képes volt 7 millió dollárt összeszedni a kasszáknál. Jelen állás szerint a természetes fényviszonyok között rögzített produkció eddig 149 millió dollárt szedett össze a kasszáknál - 135-be „került” -, ami egy R-kategóriás alkotástól igazán impozáns eredménynek számít.

117_Movies_TheRevenantHa ehhez hozzávesszük a nemzetközi terepen „összeszenvedett” 176 milliót, akkor a film globális mérlege jelenleg 326 millió dollárnál tart. Ha a 400 már nem is lesz meg, könnyedén elérhetik, és maguk mögött hagyhatják a 350-es mérföldkövet. Gyönyörű eredmény egy díjnyertes filmtől.

A Star Wars: Az ébredő Erő átlépte a két milliárd dolláros álomhatárt

Ami pedig a Star Wars: Az ébredő Erőt illeti: még mindig bődületesen nagy a kereslet iránta, ugyanis nyolc hét után még mindig képes közel 7 millió dollárt fialni a kasszáknál. Az összeredménye pedig még ennél is irtózatosabb. Kylo Ren felemelkedésére csak Amerikában 905 millió dollár értékben váltottak jegyet. Egy kis összehasonlítás: ugyanennyi idő alatt az örökranglista első helyezettje, az Avatar 629 millióra volt képes, míg a tavalyi év – indokolatlanul - második legjobbja, a mérhetetlenül ízléstelen Jurassic World „csak” 631 millióra volt képes, akkor világosan láthatjuk, hogy Amerika gyógyíthatatlan Jedi-lázban ég.

star_wars_7_movie (3)Az, hogy mégsem sikerült letaszítania sem az Avatar-t, sem pedig a Titanic-ot az első két helyről, az a „gyenge” nemzetközi eredménynek tudható be. Amíg a fent említett két film iránt a tengerentúlon borzasztó nagy volt a lelkesedés, addig a Star Wars VII.-re „csak” 1.1 milliárd dollár értékben váltottak jegyet, ami nem sokkal marad el az amerikai eredménytől. Ettől függetlenül a globális összbevétele átlépte a bűvös két milliárd dolláros-vonalat. Valószínűleg nem lesz már meg a Titanic globális 2.186 millió dolláros eredménye, ám jó időre bebiztosította a helyét az örökranglista harmadik helyén. Bele sem merünk gondolni, hogy mire lesz képes az új trilógia középső felvonása.

Top 10-es amerikai bevételi lista:

1. Kung Fu Panda 3

2. Hail, Caesar!

3. The Revenant

4. Star Wars: The Force Awakens

5. The Choice

6. Pride and Prejudice and Zombies

7. The Finest Hours

8. Ride Along 2

9. The Boy

10. Dirty Grandpa

Megosztás facebookon