asdf

Box Office: Szenilla Némó-nál is népszerűbb!

2016 egyelőre az animációs filmek éve. A Zootropolis elképesztő sikere után – Hopps rendőr nyuszi ügye több mint egy milliárd dollárt fialt a Disney-nek – a Némó folytatása is felkeltette a nézők kíváncsiságát. A türelem ezúttal is rózsa helyett kövér csekkeket terem.

A stúdiónak megérte Szenilla nyomába eredni!

Bár Némó bemutatása óta eltelt tizenhárom év alatt bőven inflálódott a dollár, így a klasszikus mese papíron bőven sikeresebb, mint a világában játszódó spin-off. Mindenesetre tény, hogy Szenilla gyönyörű uszonycsapással vett villámgyors repülő rajtot: a premierhétvégéjén 135 millió dollárt bohóckodott össze az aranyos kis halfigura. Ezzel az eredménnyel sikerült bő 30 millió dollárral túlszárnyalnia a franchise nyitó epizódját, ami azt is jeleneti, hogy szüksége van a világra Némó-s mesékre.

finding-dory-A klasszikus figura Amerikában 380 millióig jutott, összetettbe pedig közel járt az egymilliárdos bevételhez. Ha Szenilla is barátjához hasonló ütemben tudja lapátolni a milliókat, akkor az ő megmentése többet hozhat Némó-nál. Egy azonban már most biztos: az animációs alkotás már nullpontban sikerre van ítélve, ráadásul a kritikusok is imádják: jelenleg 95%-os kritikai átlagot tudhat a magának a mértékadó Rotten Tomatoes szerint.

Háromezer-ötszáz vásznon mutatkozott Dwayne Johnson új akcióvígjátéka

50 millió dollár értékben forgatta le az egykori sztár pankrátor, Dwayne „The Rock” Johnson filmjét a Warner Brothers, amelyben azt a Kevin Hart-ot hívták „erősítésnek”, aki nem is olyan régen - minőség szempontjából - alaposan leégett a nívótlan Pofázunk és végünk Miamiban-nal.

centralintellA szakma egyelőre nem alázta porba a filmet - 67%-os tetszési index -, és a nézők is vevők voltak rá, ugyanis a 35millió dolláros startjával kis híján sikerült visszahoznia a teljes produkciós költségvetést. Jobb nézőmegtartással gyorsan profitot tudnak termelni. Dwayne „The Rock” Johnson a Baywatch film előtt újfent bebizonyította, hogy képes rendes iparos színészként anyagilag sikerre vezetni egy filmet. Ha ilyen ütemben és mértékben gyűjtögeti a crediteket, akkor hamarosan A-listás hollywoodi sztárrá nőheti ki magát.

Démoni jó üzlet volt folytatást csinálni!

James Wan „márkája”, a The Conjuring nagy lendülettel termeli a centeket. Erről tanúskodik az a tény, hogy a Démonok között 2. átlépte a százmilliós álomhatárt, ráadásul óriási fegyvertény, hogy a szakma is szereti, hiszen a maga 76%-os kritikai indexével kiemelkedik a zsáneréből.

DemonokKozott2_jelenetfoto (4)A 40 millió dollárból rögzített alkotás Amerikában jelenleg 75-né jár, globálisan pedig már 193millió áll a film számláján. Az impozáns eredmény mellett az is megsüvegelendő, hogy újabb spin off-fal bővül a Démonok között világa: Annabelle után a szintén zseniális „mellékszereplő”, az apáca kapja meg a saját filmjét. Bizonyára jövedelmező alkotás lesz az is, csak el ne rontsák!

Top 10-es amerikai bevételi lista:

1. Finding Dory – 135 millió dollár

2. Central Intelligence - 35 millió dollár

3. The Conjuring 2 - 14 millió dollár

4. Now You See Me 2 – 9 millió dollár

5. Warcraft - 7 millió dollár

6. X-Men: Apocalypse - 5 millió dollár

5. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 5 millió dollár

8. Alice Through the Looking Glass - 4 millió dollár

9. Me Before You – 3 millió dollár

10. Captain America: Civil War - 2 millió dollár

Megosztás facebookon