asdf

Box Office: Még mindig Hoops nyomozó az élen

A hosszú hétvégét ezúttal is a Zootropolis abszolválta győztesként, igaz, a konkurencia sem volt épp erőteljes. Egyedül a Cloverfield „bunker alatt” érkező folytatását érdemes kiemelni, ami hasonlóan az első részhez, erőteljesen tudott nyitni.

Zootropolis-ban még mindig remek az élet

"Sajnos" egyre jobban érik az a második rész, ugyanis az aranyos „állatkerti” történet kicsivel több mint két hét alatt – a külföldi forgalmazás előbb kezdődött – majdnem elérte a félmilliárd dolláros globális álomhatárt! Ez elképesztően remek eredmény a Disney animációs részlegétől.Egy kis összehasonlítás: a Zootropolis amerikai eredménye minden jel szerint a jövő héten megdönti szinte az összes Jégkorszak-rész hazai eredményét. A remek szájhagyománynak köszönhetően a premierhétvége után a nézők mindösszesen harminchárom százaléka utazott el „hosszúhétvégére” az állatok városából, így sikerült újabb ötven millió dollárt összekuporgatniuk. A százötven millióból megrajzolt animációs város „államkincstárában” jelenleg 142 milliós amerikai és 288 milliós nemzetközi forgalmazásból befolyt összeg pihen.

1.6-es szorzóval nyitott a 10 Cloverfield Lane

Az első „epizódhoz” hasonlóan a folytatás is felkeltette a nézők kíváncsiságát. Mivel a szakma, és a rajongók is elégedettek voltak a „végtermékkel” - a Rotten Tomatoes-on jelenleg 90%-on áll az alkotás -, borítékolható, hogy a következő hétvégén is szép eredményt érhet majd el.10_cloverfield_lane_paramount_winstead.0.0A „zsebpénzből”, mindössze tizenöt millió dollárból tető alá hozott szörny filmet Mary Elizabeth Winstead sikerre tudta vezetne, ugyanis a hétvégén erős 25 millió dolláros startot könyvelhetett el J. J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot. Lesz ennél jobb is, főleg annak fényében, hogy a tengerentúli forgalmazás még csak most fog elkezdődni. Mindenestre örülünk neki, mert a Godzilla-féle förtelem után nagy szükség volt egy igazán hátborzongató, „függöny mögé” bújtatott szörny-filmre.

2016 eddigi legnagyobb bukása az Egyiptom istenei

Nem véletlen, hogy pénzügyi szempontból nem szárnyal a felhők felett Hórusz, a sólyomisten. Gerard Butler és Nikolaj Coster-Waldau közös blockbusterét a szakma és a közönség is egyöntetűen utálta – köztük mi is -, amit a bevételi adatok mellett jól alátámaszt a mértékadó Rotten Tomatoes 13%-os kritikai, és 45%-os nézői indexe.

Ennél súlyosabb tény, hogy a filmet gyártó stúdió, a Lionsgate bőven veszített ezen az egyiptomi bulin, mert a 140 millió dollárból forgatott látványfilm Amerikában eddig csak 27-et hozott vissza, míg a globális eredménye még a 80 milliót sem érte el. Bődületes bukás, amire alaposan rászolgáltak a készítők. Nem szabad ilyen fércművel fárasztani a nézők idegrendszerét.

London is elbukott

A 2016-os naptári év egyelőre nem lesz Gerard Butler kedvenc esztendeje. Az ügyvédből avanzsált filmsztár előbb az Egyiptom isteneivel bukott csúfosan, majd a London ostromával készül végleg lekerülni a producerek gyorshívójáról. Pedig a Támadása a Fehér Ház ellen folytatása abszolút korrekt módon tudott nyitni, csak a második hétvégéjére sajnálatos módon elpárologtak a nézők. A borzasztó magyar címre keresztelt második rész a hétvégén elveszítette a törzsnézők 50%-át, ami elég erősen érintette az akciófilm bevételi eredményét.

Ezúttal csak tíz millió dollárt tudott fialni Gerard Butler testőrködése. A Londonban egyelőre 38 millió dolláros „kár keletkezett”, igaz, a tengerentúli forgalmazás még nem kezdődött meg. Talán amerikai földön meglehet a nullszaldós végeredmény, de profitot aligha fog termelni. Nem kell tovább erőltetni ezt a sztereotip, elnagyolt történetet.

Top 10-es amerikai bevételi eredmény

1. Zootopia

2. 10 Cloverfield Lane

3. Deadpool

4. London Has Fallen

5. Whiskey Tango Foxtrot

6. The Perfect Match

7. The Young Messiah

8. The Brothers Grimsby

9. Gods of Egypt

10. Risen

Megosztás facebookon