asdf

Box Office: Deadpool darabokra szedte Amerikát

Bizonyára a FOX-nál most öntik aranyba Ryan Reynolds mellszobrát, ugyanis a halálos (humorú) anti-hős premier eredménye és azt követő embertelen menetelése minden előzetes becslést felülmúlt. Nem véletlen, hogy a tervezőasztalon fekszik a vörös maszkos önbíráskodó második kalandja.

Deadpool a költségvetés több mint kétszeresét hozta vissza a premierhétvégéjén

Az öntudatos képregény-karakter pénzügyi mérlege több nyitott kérdést is megválaszolt. Egyfelől a nézők bebizonyították, hogy van igény az egyedi, „szerzőibb” képregény-filmekre, és nem csak a Bosszúállók-féle biztonsági játékra van kereslet. Másfelől talán most már a stúdiók is rájönnek arra, hogy igenis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a kreatív kampányokra, mert busásan meg tud térülni. Nézzük is meg, hogy miként muzsikált a szamuráj kardos bérgyilkos: az 58 millió dollárból forgatott alkotás - köszönhetően a mérhetetlen hype-nak - az első hétvégéjén 132 millióval tudott kezdeni, amivel új rekord született az R-besorolású filmek kategóriájában.

Deadpool_jelenetfoto (8)A számokból világosan kiderül, hogy ez az eredmény a készítési költségek több mint kétszeresét jelenti, ami óriási sikernek, s amire FOX-nak nagy szüksége is van, tekintve, hogy nyáron egy milliárddolláros franchise ígéretét bukták el a Fantasztikus négyessel. Hangsúlyoznunk sem kell, hogy ez a nyitóeredmény bőven elegendőnek bizonyult ahhoz is, hogy a teljes mezőnyt lekörözze. Jelenleg 236 millió dollárnál jár a film. Amerika mellett a tengerentúli forgalmazás is szépen termeli a profitot: jelenleg 256 millió dollár folyt be a kasszákba, így a globális eredménye jelenleg 493 milliónál jár. Bízunk benne, hogy a Deadpool új korszakot nyit az egy kaptafára készülő képregény-filmek piacán.

Valentin-nap ide vagy oda: a Hogyan legyünk szinglik? és a Zoolander 2. sem tudott kiteljesedni a neves képregény-karakter árnyékában

Szokás szerint újabb ünnepi alkotással bővült a romantikus filmek palettája. Az eredmények alapján a Hogyan legyünk szinglik? egyáltalán nem mozgatta meg a párok fantáziáját. Egyedüli szerencséje a stúdiónak, hogy „zsebpénzből”, mindössze 38 millió dollárból készült, így a 17 milliós premier eredmény papíron nem néz ki katasztrofálisan, de ennél azért a biztosan szebb kezdésben reménykedtek. Ha nem lett volna túlságosan erős a konkurencia, akkor akár jobb bevételt is produkálhatott volna, így marad a bevételi lista harmadik helye. A tengerentúli szerelmes párokat sem győzte meg a film bődületesen gyenge marketingje: mindösszesen 8 millió dollárt tudott összehozni, ami brutálisan kevés, igaz, sok piacon még be sem mutatták az alkotást. A készítési költségeket Amerikában visszahozhatja, de ez minden, amiben a stúdió reménykedhet.

HogyanLegyunkSzinglik_jelenetfoto (2)A Zoolander 2. főszereplő párosa Ben Stiller és Owen Wilson sem örülhet felhőtlenül kollégájuk, Ryan Reynolds menetelésének, ugyanis a bérgyilkos a klasszikus filmjük folytatását, a Zoolander-t is kapásból kinyírta! A neves popsztárok köré irt történet mindössze 16 millió dollárral tudott nyitni Amerikában, és 9 millióval a tengerentúlon, így a stúdió producerei, hasonlóan a Hogyan legyünk szinglik?-hez, csak és kizárólag a tisztességes helytállásban reménykedhetnek.

Remek nézői megtartással büszkélkedhet a Kung Fu Panda 3.

Továbbra is minimális az esély arra, hogy a DreamWorks szerethető pandája megkapja a negyedik felvonását, az viszont tény, hogy a trilógia befejező darabja immár három hete magabiztosan a toplista első negyedében tartózkodik. A Deadpool árnyékában sikerült újabb 12 millió dollárt összeszedni, ami azért megsüvegelendő teljesítménynek számít. A Kung Fu Panda 3. jelenleg Amerikában 117 millió dollárnál tart, a globális összbevétele pedig lassan, de biztosan elérkezik a 300 millióhoz.

KungFuPanda3_jelenetfoto (3)

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Deadpool
2. Kung Fu Panda 3
3. How to Be Single
4. Zoolander 2
5. The Revenant
6. Hail, Caesar!
7. Star Wars: The Force Awakens
8. The Choice
9. Ride Along 2
10.The Boy

Megosztás facebookon