asdf

Box Office: A Disney megint telibe talált!

A Disney legújabb animációs története abszolút nyerő, ugyanis a bájos kis lakók amellett, hogy a kritikusabb közönség szívét is egyöntetűen megolvasztották, óriási sikerekre tettek szert a nézők köreiben is. Gazdaságilag is dübörög Zootropolis. A Deadpool magányos menetelését Villám, a lajhár azonnal megtörte.

Impozánsan „adóztak” Zootropolis lakói

Kezdjük is a lényeggel, mert ezen nincs is mit igazán ragozni: a bűnügyi köntöst kapó animációs mese - amit mi is imádtunk - 75 millió dolláros starttal tudta megkezdeni a mozis menetelését, ami a Disney animációs részlegén belül is elképesztően jó nyitánynak számít. Egy kis összehasonlítás: ebben a kategóriában - nem folytatás, eredeti történet - csak az Inside out tudott jobban nyitni, ami azért sem meglepő, mert még mindig az a legkomolyabb animációs mese, ami az utóbbi időben életre kelt Hollywood rajztábláján. A Lorax, ami nagyon aranyosan hívta fel anno a figyelmet a fák és a környezetünk megvédésére, szintén öt millió dollárral alulmaradt Zootropolis lakóival szemben. Bár a Jégvarázs eredményét nem fogják felülmúlni, így is bőven nyereséges, ami sajnos elővetíthet egy olyan folytatást, amit a tapasztalatok –második rész szinte mindig rosszabb - nem szeretnénk átélni.

Mivel a Zootropolis tengerentúli forgalmazása az amerikai bemutató előtt már megkezdődött, így az animációs mese neve mellett jelenleg 75 millió dolláros hazai, és 158 millió dolláros nemzetközi bevétel áll. Ez, köszönhetően a filmet övező dicshimnusznak és a nézők hozsannáinak, bőven több lesz. A félmilliárd dolláros összbevétel már most borítékolva van, de egy esetleges 700-800 milliós végeredményen sem lepődnénk meg.

London korrekt módon bukott el

Gerard Butler újabb, feleslegesnek tűnő akciófilmje, a London Has Fallen a várakozásokkal ellentétben sokkal jobban nyitott. A 60 millió dollárból forgatott ostrom 21 millióval tudott startolni Amerikában, ami ahhoz képest, hogy mennyire nem várta senki, eléggé megsüvegelendő teljesítmény. Főleg, hogy az első résznek a szájhagyománya sem volt az igazi. Az persze már egy másik kérdés, hogy a szigetországi történet Amerikában mennyire tud majd profitot termelni - nullszaldósra egy kis szerencsével még kipörgethet a történetet -, ám a nemzetközi forgalmazások szép számmal hozhatnak még dollártömböket.

londonostromaKíváncsiak leszünk, hogy hány embert fog érdekelni Európában a Big Ben lerombolása, vagy a Westminsteri apátság elpusztítása. Talán Gerard Butler végre visszatér a gyökereihez, és a jövőben minőségi filmek mellé adja nevét, mert sem ez, sem pedig mérhetetlenül ostoba Egyiptom istenei nem váltották meg a világot. Kár lenne parlagon hagyni egy ilyen jó akciósztár-alapanyagot.

Deadpool minden téren a csúcson hagyja abba

Várható volt, hogy a kezdeti őrület után alábbhagy a vörös-fekete maszkos anti-hős menetelése. Ám ebben a viszonylag erős mezőnyben is sikerült kisajtolnia magából újabb 16 millió dollárt, amivel bőven odafért a dobogó harmadik fokára. Ami a Deadpool esetében lényeges, hogy R-kategóriás film létére jóformán a teljes blockbuster-mezőnyt sikerült kenterbe verni. Amerikában jelenleg 311 millió dollárnál jár a film, míg a globális mérlege 673 millió dollárnál tart. Egy kis szerencsével meglehet a 700 millió dolláros álomhatár. Nagyon szép munka volt, Mr. Pool!

Deadpool_jelenetfoto (8)

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Zootopia

2. London Has Fallen

3. Deadpool

4. Whiskey Tango Foxtrot

5. Gods of Egypt

6. Risen

7. Kung Fu Panda 3

8. The Revenant

9. Eddie the Eagle

10. The Witch

Megosztás facebookon