asdf

Betegre kereste magát A szürke ötven árnyalata írója

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Ízlelgessük a számot: 20 089 314 603,76 forint, azaz húszmilliárd meg egy kis apró. Ennyit, pontosabban kicsit több mint 69 millió dollárt keresett összesen E. L. James A szürke ötven árnyalata trilógiával és azzal, hogy eladta a filmjogokat.

Az első filmet már be is mutatták, szép sikert aratott, a folytatásokat most forgatják Kanadában. Az írónő azzal is biztosította magának a sikert, hogy ő a filmek egyik producere is, így mindenbe beleszólhat, és a nyereségből is részesül. Persze a képet árnyalja, hogy a 69 millió nem mind az írónőé, hanem a cégének az összbevétele. Ebből még becsületesen adózik, bőkezűen jótékonykodik (tavaly 1 millió fontot adományozott alapítványoknak) és tavaly osztalékként csak vacak 6,4 millió dollárt (1,8 milliárd forint) tett zsebre. A jövedelem túlnyomó részét bent hagyta a cégben, amelynek ő az egyetlen részvényese.

e-l-james_szürke

Az erdetileg Erika Mitchell névre hallgató írónő forgatókönyvíró férjével és két fiukkal él Nyugat-Londonban és fizetgeti 3,5 millió dollárt érő házuk rezsijét.

A második-harmadik részt, azaz A sötét ötven árnyalatát és A szabadság ötven árnyalatát párhuzamosan forgatják, mert így időt és pénzt lehet megtakarítani.

A sötét ötven árnyalata/Fifty Shades Darker - Hazai bemutató: 2017. február

Megosztás facebookon