asdf

Amerikai stúdió csapott le egy új magyar filmre!

  • Szerző: MoziStar
A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette. Az eladásnak köszönhetően most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják a Filmalap támogatással készült egészestés animációs akció-thrillert.
A vezető amerikai forgalmazó a legnevesebb rendezők filmjeit juttatja el az amerikai nézőkhöz, köztük Woody Allen, Robert Altman, Jacques Audiard, Francis Ford Coppola, Asghar Farhadi, Michael Haneke, Richard Linklater, Zhang Yimou, Wim Wenders, Paul Verhoeven, Wong Kar Wai alkotásait. Az Oscar- és Golden Globe díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fia-t, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában.
Ruben Brandt a gyűjtő02
„Óriási eredmény, hogy a Filmalap nemzetközi értékesítési részlege Androsovits Klaudia vezetésével a Sony Pictures Classics-nak közvetlenül értékesítette a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar filmet. A külföldi értékesítés volumene éves szinten 250 millió forint körül van. Kiemelkedő siker volt a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című film is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban.” – nyilatkozta Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója.
Ruben Brandt a gyűjtő_poszter
2011-ben a Filmalap újítása volt az értékesítési részleg, a HNFF World Sales felállítása, mely elsősorban a szervezet által támogatott egész estés mozifilmeket képviseli és árulja, és önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angelesben. Az elmúlt években ők értékesítették a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című filmeket is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban. Ehhez a sorhoz csatlakozik most a Filmalap támogatásával készült animációs mozi. Az egyedi látványvilágú akció-thrillerében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autós üldözés, humor és izgalom keveredik. A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg.
Milorad Krstic, Ezüst Medve-díjas rendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.
Megosztás facebookon