asdf

Alain Delon elsírta magát Cannes-ban! (videó)

  • Szerző: MoziStar
Könnyek és tapsvihar! Alain Delon átvette a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Pálma-életműdíjat.
Alain Delon karrierje során összesen 107 filmben szerepet, producerként 39 alkotásban vett részt, de rendezett 4 filmet is. A legendás francia színésznek a tiszteletbeli életműdíjat lánya, Anouchka adta át Cannes-ban a fesztiválpalotában. Hét olyan film szerepelt az 1960-as évektől a világ egyik legrangosabb fesztiváljának hivatalos versenyprogramjában, amelyben Alain Delon főszerepet játszott, de egyikért sem kapta meg a legjobb alakítás díját a zsűritől.
alain-delon-cannes2019-02
alain-delon-cannes2019-03
A fesztivál vezetősége ezért Jean-Paul Belmondo és Catherine Deneuve után a 83 éves sztárnak is odaítélte az életműért járó különdíjat. A Delon annyira meghatódott, hogy beszéde alatt többször elsírta magát, elmondta, hogy régóta nem sírt ennyire, a közönség pedig óriási tapsviharral mutatta ki tiszteletét és együttérzését.
alain-delon-cannes2019-04
alain-delon-cannes2019-05
A döntés azonban tiltakozást váltott ki a Women and Hollywood nevű amerikai feminista szervezet részéről, amely petícióban azt kérte a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki "a rasszista, homofób és nőgyűlölő" Alain Delon-t. Az interneten vasárnap délig több mint 25 ezren írták alá a petíciót. A megfogalmazók úgy vélik, hogy "nincs helye egy ilyen jelentős eseményen rasszistáknak, szexistáknak és homofóboknak". Az aláírók felidézték, egy 2013-as tévéinterjúban Alain Delon úgy vélte, hogy a homoszexuális pároknak nem szabadna engedélyezni gyerekek örökbefogadását, a "nőket pedig macsó módon kell kezelni, beleértve a pofonokat is".
alain-delon-cannes2019-01
"Nem vagyok a homoszexuálisok házassága ellen, nem is érdekel. Az emberek azt csinálnak, amit akarnak. De nem támogatom az azonos nemű embereknek az örökbefogadást. Elismertem, hogy ütöttem meg nőt? Igen. Azt is hozzátettem valószínűleg, hogy több pofont kaptam, mint adtam. De soha az életben nem zaklattam nőt" - mondta a filmsztár a Le Journal du dimanche című francia hetilapban vasárnap megjelent interjúban.
alain-delon-cannes2019-06
alain-delon-cannes2019-07
Alain Delon nagyon nagy megtisztetetésnek érzi a díjat és köszönőbeszédében elhunyt szerelmeit is megemlítette, Mireille Darc-ot és Romy Schneider-t, amely a közönséget is meghatotta.
alain-delon-cannes2019-08
alain-delon-cannes2019-09
alain-delon-cannes2019-10
A díjátadó után a fesztiválközönség a Joseph Losey rendezésében 1976-ban forgatott Kelin úr című filmet nézhette meg, amely az első olyan alkotás volt, amelynek Alain Delon nem csak a főszereplője, hanem a producere is volt, s amelyet pályája egyik legfontosabb munkájának tart.
Megosztás facebookon