asdf

A vártnál is nagyobb siker a Mi!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Két éve nagy meglepetést keltett a Tűnj el! című thriller, provokatív mondanivalójával és váratlan kasszasikerével egyaránt. Ez volt az év legjobban megtérülő filmje: mindössze 4,5 millió dollárból készült, és 255 milliós összbevételt ért el. Most itt a filmjéért Oscarral jutalmazott rendező, Jordan Peele új alkotása, a Mi, amelytől még nagyobb sikert vártak.
Rácáfolt az amúgy is pozitív várakozásokra az Oscar-díjas Jordan Peele új filmje, a Mi. A bemutatót követő hétvégén csaknem kétszer annyit hozott Észak-Amerikában, mint előzetesen becsülték: több mint 70 millió dollárt. Az itthoni eredmény is impozáns, hazánkban 40 millió forint felett teljesített. A Mi ezzel a legjövedelmezőbb nyitást produkálta horror kategóriában – eddig a Hang nélkül volt a listavezető –, és a második legjobb eredményt hozta a korhatáros filmek között (az első a Ted).
mi_us_2019
„Jordan Peele olyasvalamire tapintott rá, amit a közönség nagyon szeret” – jelöli meg a siker okát Jim Orr, a filmet forgalmazó Universal stúdió terjesztési igazgatója. A kiváló eredményhez hozzájárult, hogy a közösségi médiában hónapok óta vitatkoztak a sokféleképpen értelmezhető filmről, a Rottentomatoes kritikai portálon pedig 94 százalékon áll, ami a műfajban meglehetősen ritka.
Megosztás facebookon