asdf

A közönség döntheti el, hogy lesz-e újabb Jégkorszak

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Akit érdekelnek az animációs filmek, az a nyarat Annencyben kezdi. A francia kisvárosban a hatvanas évek közepe óta szerveznek animáiós fesztivált, és mára az esemény a műfaj legnagyobb ünnepévé vált

A szervezők idén 230 filmet válogattak be a különféle versenykategóriákba, de összesen 83 országból érkezett vagy 800 filmet vetítenek 9 moziban és 4 szabadtéri helyszínen, és a szakma összes fontos alkotója összegyűlik itt.

Jegkorszak5_jelenetfoto (1)Szinte természetes, hogy a világ egyik legnépszerűbb animációs filmje a világ legnagyobb animációs fesztiválján mutatkozzon be. Azok, akik befértek a zsúfolásig megtelt vetítőterembe kedden a világon elsőként 20 percet (kilenc részt) láthattak a Jégkorszak – A nagy bumm-ból. A teljes film premierjére vasárnap, a Sidney Film Fesztiválon kerül sor – ami azért tökéletes választás, mert a film főhősét, az őslajhárt (magyarul Geszti Péter hangjával) éppen Sidney-nek hívják.

A nézőközönség nyíltsziní tapssal fogadta Motkány újabb epizódjait, a legsikeresebbnek az tűnt, amikor a makkját üldöző mókuspatkány (akinek a hangját egyébként a film alkotója, Chris Wedge adja) egy űrhajón véletlenül ide-oda csavargatja a gravitáció-szabályozót, és néha pihekönnyűvé, néha ólomsúlyúvá válik. Amikor a vetítés és a hosszú taps után a közönségből valaki megkérdezte, lesz egy még egy rész, a producer, Lori Forte ezt válaszolta: "Ha úgy tapasztaljuk, hogy a közönség igényli, készen állunk. Van még egy pár ötletünk hozzá…"

Jégkorszak – A nagy bumm/Ice Age – Collision Course - Hazai bemutató: 2016. július 14.

Megosztás facebookon