asdf

A Kaliforniai álom a Torontói Filmfesztivál Közönségdíjasa

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
Damien Chazelle rendező lenyűgöző romantikus filmje, a Kaliforniai álom Velence után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is hatalmas sikert aratott.

A Hollywood fénykorát megidéző alkotás a 10 napos mustrát követően, vasárnap a neves fesztivál Közönségdíjával távozott. Velencéhez hasonlóan, a Torontói Fesztivál nézői is egyből szívükbe zárták az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült, lenyűgöző képekkel, egyedi dal-, és táncbetétekkel tarkított filmet, amelyet már most a legnagyobb Oscar-esélyesek között emleget a sajtó.

kaliforniai-alom-torontoDamien Chazelle nyilatkozatában elmondta, mennyire meghatódott a díj hallatán, hisz egy álma vált valóra azzal, hogy a Kaliforniai álom elkészülhetett, majd azt is hozzátette, hihetetlen örömmel tölti el, hogy a Fesztivál közönsége ennyire megszerette a filmet. 

kaliforniai-alom-03Nem véletlen, hogy már most a jelöltek között emlegetik a Whiplash rendezőjének legújabb alkotását, hisz a Torontói Filmfesztivál Közönségdíját az Oscar-díj előhírnökének is tekintik. 2008 óta mindegyik Közönségdíjas alkotást Oscar-díjra is jelölték, melyből 3 film – a Gettómilliomos, A király beszéde és a 12 év rabszolgaság - el is vitte a Legjobb Filmnek járó arany szobrocskát.  

Kaliforniai álom/LaLa Land - Hazai bemutató: 2016. december

Megosztás facebookon