asdf

A Disney nem tudta, hogy nem szórakozhat egy Bosszúállóval?

Scarlett Johansson szerződésszegés miatt beperelte a Disney-t, a Fekete Özvegy párhuzamos forgalmazása okán.
A részben Budapesten forgatott Marvel filmet a stúdió saját streaming platformján, a Disney+-on is elérhetővé tette a mozibemutatóval párhuzamosan. Scarlett Johansson jogi csapata nem tétlenkedett és azonnal keresetet nyújtott be a Los Angeles-i felsőbb bíróságon. Ugyanis a 2019-es szerződés exkluzív mozis premierről szólt, amelyben a Walt Disney leányvállalata, a Marvel Studios vállalta, hogy legalább 1500 vásznon fogják vetíteni Natasha Romanoff eredettörténetét, a Fekete Özvegy-et.
blackwidow01
A vírus előtt általában 90 és 120 nap közötti periódusban kizárólagos vetítési jogot élveztek a mozik. Azonban a járvány helyzet miatt előtérbe kerültek a streaming szolgáltatók és a mozis exkluzivitások is jelentőségüket vesztették. 

A színésznő bérének jelentős részét a film mozis bevétele tette volna ki. A statisztikák szerint nem ment túl jól a Fekete Özvegy. A július 9-ei amerikai premierje óta a Marvel produkció közel 344,1 millió dollárt termelt a 200 millió dolláros büdzsével szemben. Így nem volt más választása a Bosszúállónak, mint jogi lépéseket tenni.

Megosztás facebookon