asdf

A Csillagainkban a hiba szerzőjének új könyvét is megfilmesítik

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Valósággá válik John Green papírvárosa. A tavalyi Csillagainkban a hiba után újabb könyvét filmesítik meg.

Néha egy író kiszabadul dolgozószobája magányából, és nagyon élvezi. John Green, akinek a Csillagainkban a hiba című regénye után következő könyvét, a Papírvárosok-at is megfilmesítik, az utóbbi időben nem ér rá irodalommal foglalkozni.faultinthestars_johngreen

Fault+Stars+Állandóan a forgatásokon lóg, mindent tudni akar, és a kábelestől a rendezőig minden filmes szakmát próbál egyszerre kitanulni. Azt, hogy mennyire átadta magát regénye megfilmesítésének, mi sem jelzi jobban, minthogy az interjúiban folyton összekeveri a színészeket (a két főszerepet Cara Delevigne és Nat Wolff alakítja) és a figurákat, akiket eljátszanak. Margot-t és Q-t: a srácot, aki hosszan nyomoz eltűnt szerelme után.

"Mindent jól megnéznek, egyszer talán még regényt írok egy filmforgatásból. A Papírvárosok ötlete is nagyon régi. Vagy tíz éve egy dél-dakotai kirándulás során, a térkép szerint a barátnőmmel átautóztunk egy városon, a valóságban azonban csak végtelen búzaföldeket láttunk. Aztán száz mérfölddel arrébb egy tanyán megkérdeztem, hol a város. A néni, aki ott lakot, csak azt mondta: „az csak egy papírváros... a térképen létezik egyedül. Tíz évvel később, amikor azt írtam, amiből végül a Papírvárosok lett, eszembe jutott ez a sztori... és ha már megvolt, felhasználtam." – mondta Green.

Papírvárosok/Paper Towns - Hazai bemutató: július

Megosztás facebookon