asdf

A banda 20 évvel öregebb, de ugyanolyan lelkes

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A héten 21 év után újra együtt érkeztek a vörös, - azaz stílusosan a narancssárga - szőnyegre a T2 Trainspotting szereplői és készítői.

A népszerű első rész régóta várt folytatásának díszbemutatóját a film történetének helyszínén a skót Edinburg-ban tartották, ahol megjelentek a film szereplői – Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Robert Carlyle és Kelly Macdonald – és készítői Danny Boyle rendező, valamint a Trainspotting könyvek írója Irvine Welsh is. A stáb 20 évvel ugyan öregebben, de ugyanakkora lelkesedéssel, - ha nem nagyobbal - vett részt a premieren.

T2Trainspotting_premier01

A első rész igazi kultfilmmé vált az évek során. A szereplők elmondása szerint a rajongók nem is őket, hanem karaktereiket ismerték fel az utcán. Amikor arról kérdezték Ewan McGregor-t milyen érzés visszatérni ilyen sok idő után Mark Renton szerepébe, csak ennyit felelt: „Ijesztő volt, de Renton tulajdonképpen én magam vagyok.”

T2Trainspotting_premier_ewan

Nemcsak a Trainspotting karakterek, de a film zenéje is ikonikussá vált az elmúlt két évtizedben. A rendező pár az első részből már ismert dalt belecsempészett a filmbe, de készültek új számok is. Többek között a skót Young Fathers zenekar írt betétdalt a filmhez. Danny Boyle szerint amennyire az Underworld együttes ’Born Slippy’ című száma tükrözte az első film hangulatát, úgy most a Young Fathers’Only God Knows’ című dala teszi ugyanezt.

T2 Trainspotting - Hazai bemutató: 2017. március 2.

Megosztás facebookon