asdf

5 képregény ötlet karácsonyra

  • Szerző: MoziStar
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, és ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mivel lehet meglepni barátait, családtagjait. Az alábbiakban öt tuti tippet adunk, hogy mindenki megtalálja a tökéletes ajándékot.
Ha könnyed szórakozásra vágysz…
KazmerEsHuba_Felfedezese
Bill Waterson: Kázmér és Huba felfedezése (Vad Virágok Könyvműhely)

Kázmért és Hubát senkinek sem kell bemutatni, hiszen Garfield és Snoopy mellett talán a világ legismertebb képregény karakterei, szórakoztató történeteiket több mint 30 éve olvashatja a nagyközönség. A legújabb kötet Bill Watterson személyes beszámolója egy mélyinterjú, és az eredeti képsorokhoz fűzött kommentárok segítségével arról, hogyan jött létre Kázmér és Huba csodája. A kötet széles válogatást tartalmaz a Kázmér és Huba képsorok eredeti rajzaiból, Watterson korai munkáiból, festményeiből, illetve az őt inspiráló képregényekből is. A 160 oldalas, színes kötet keménytáblás kötésben jelent meg.

Amikor összejön a család …
EsernyoAkademia_Dallas
Gerard Way & Gabriel Bá: Esernyő akadémia - APOKALIPSZIS SZVIT és DALLAS (Vad Virágok Könyvműhely)

A karácsony a családi összejövetelekről, békés beszélgetésekről szól. Ám mi a helyzet egy szuperképességgel megáldott, diszfunkcionális családnál?

Egy megmagyarázhatatlan világszintű jelenség során negyvenhét különleges gyermek születik váratlanul olyan anyáktól, akik korábban nem mutatták jelét terhességnek. A milliomos feltaláló, Reginald Hargreeves a gyermekek közül hetet örökbe fogad. Amikor ennek okáról faggatják, mindig csak annyit válaszol: „Hogy megmentsem a világot.“ Ez a hét gyermek alkotja az Umbrella Akadémiát, a furcsa erővel rendelkező szuperhősök nem éppen szokványos családját. A nagysikerű Netflix sorozat alapjául szolgáló Esernyő akadémia 184 oldalas kötetei elérhetőek normál, illetve limitált kiadásban is.

Ha változtatni szeretnél az életeden…
repetea
Bryan Lee O'Malley: Repeta (Fumax)

A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Scott Pilgrim-sorozat alkotójának új története életszagú fordulataival, humorával, frissességével üde színfolt a hazai képregények között. A történet a “mi lenne, ha…” kérdéskört járja körül és egy fiatal lány szemén át mutatja meg a világot, amelyben egy csodagomba segítségével megváltozhat az ember élete… A 330 oldalas színes, keménytáblás kötet ne hiányozhat egy gyűjtő polcáról sem.

Bírod a prosztó humort?
Deadpool_borito_1138x524

Az utóbbi évek egyik legnagyobb mozifilmes közönségsikere egyértelműen a Ryan Reynolds által alakított Deadpool nevéhez köthető. A nagyszájú zsoldos, aki minden sérülésből felépül és rendszeresen lebontja – mit lebontja, letarolja! – a 4. falat ezúttal olyan izgalmas, világokat átölelő kalandba keveredik, ahol 1 Deadpool már nem is elég. Mindhárom kötet a filmekben is bemutatott humorra épít, amihez rengeteget hozzáad a zseniális magyar fordítás is.

Ha már unod a szuperhős sztorikat és jobban vonzz Stephen King világa…
LockeKey_1138x524
Joe Hill és Gabriel Rodríguez: Locke & Key – Kulcs a zárját első, második és harmadik kötet (Fumax)

Jegyezd meg a nevet: Joe Hill. A kortárs horror egyik legnagyobb mestere, Stephen King fia ebben a fantasztikus mesében 3 testvér történetét meséli el. A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja. A képregényből februárban sorozat is érkezik a Netflixre.
Megosztás facebookon