asdf

30 év után újra összeáll a Monty Python

  • Szerző: P. Kristóf
Az utolsó közös projektjük után 30 évvel ismét összeáll a leghíresebb komikus csapat, a Monty Python.

A Monty Python csapatot 1969-ben alapította öt brit színész (Eric Idle, John Cleese, Graham Chapman, Terry Jones, Michael Palin) és egy amerikai animátor (Terry Gilliam). Még ugyanebben az évben elindították saját sorozatukat, a Monty Python Repülő Cirkuszát, mely összesen négy évadot élt meg. Ezt követően több filmet is készítettek, közülük a leghíresebb az Artúr-mondakört parodizáló Gyalog Galopp, valamint a Jézus életét átértelmező Brian élete. Ezen kívül számtalan élő műsort, könyvet, sőt még egy musicalt is készítettek mielőtt szétváltak volna útjaik. Sokan a humor Beatles-ének tartják őket.

Monty Python

A humoristák karrierje külön-külön is felfelé ívelt, Gilliam rendező lett, Palin természetfilmes, míg a többiek főleg a színészetnél és az írásnál maradtak. A csoport öt életben lévő tagja (Graham Chapman meghalt 1989-ben) most harminc év elteltével ismét összeáll. A hírt Terry Jones jelentette be, amikor ezt nyilatkozta a BBC-nek:

"Újra összeállunk és csinálunk egy műsort, de most komolyan. Nagyon izgatott vagyok, remélem csomó pénzt sikerül összeszednünk. Remélem ki tudom majd fizetni belőle a jelzálogomat.

A hivatalos bejelentésre ma kerül sor az általuk tartott sajtótájékoztatün, ahol az is kiderül, hogy pontosan min is dolgoznak majd együtt ezúttal. A bejelentés azért is volt olyan meglepő, mert John Cleese korábban azt nyilatkozta, teljességgel lehetetlen, hogy újra összeálljanak. 

Nektek melyik volt a kedvenc Moty Python viccetek?

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon