asdf

Újra mozikban minden idők legszebb filmje!

November 22-től újra látható lesz mozikban a Cinema Paradiso című film. A legendás alkotás 30 éve készült. Ősszel az eredeti, rövidebb 123-perces Oscar-díjat nyert (felújított) változatát fogják vetíteni.

Giuseppe Tornatore filmje igazán méltó tiszteladás a mozi aranykoráról, a szerelemről, és az örök barátságról. Olaszországban a mozi rendkívül népszerű volt, 1956 végére több mint 17 000 mozi volt az országban. Ezzel Olaszország akkoriban világelsőnek számított. A Cinema Paradiso kihagyhatatlan film azok számára, akik vonzódnak az olasz kultúrához és imádják a filmeket!

A történet röviden

Az apját a háborúban elvesztő Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A parányi Cinema Paradiso az otthona, a filmek a szülei. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt az életvidám középkorú mozigépésszel, Alfredoval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól. Salvatore a Cinema Paradisoban dolgozik tanoncként addig a szomorú napig, amikor a mozit tűzvész pusztítja el. 

Ennio Morricone és Andrea Morricone lenyűgöző zenéi még hangulatosabbá teszik a filmet! Elképesztően jó érzés, ha az embernek lehetősége van megnézni széles vásznon egy olyan filmet, ami nem csupán szívmelengető, de ugyanolyan szenvedéllyel rajong a filmekért, ahogy a főszereplő kisfiú, igazi katarzis élmény lesz! Az pedig még hatalmasabb dolog, hogy jövő januárban ismét hazánkban koncertezik a mester, Ennio Morricone!

Cinema Paradiso/Nuovo cinema Paradiso - Hazai bemutató: 2018. november 22.
CinemaParadiso_2018_plakat_B1

Megosztás facebookon