asdf

Toszkána minden bajra gyógyír

Január 12-én kerül bemutatásra az Őrült boldogság című olasz dráma. Paolo Virzi (Esélylesők, Toszkán szépség) legújabb filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt.

A film versenyben volt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon is, az olasz filmkritikusok pedig tíz kategóriában jelölték az év filmje díjra, amelyből az Őrült boldogság öt elismerést meg is kapott (legjobb színésznő, rendező, forgatókönyv, jelmez és zene). A film egyik főszereplője Valeria Bruni Tedeschi, akit korábban a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó Pasinetti-díjjal jutalmaztak (5x2), és aki korábban is dolgozott már együtt Virzivel (Esélylesők). Az Őrült boldogság szerepelt az idei Európai Filmdíjak hosszabb jelöltlistáján is.

A hivatalos szinopszis:

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice ésDonatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

Őrült boldogság/La pazza gioia - Hazai bemutató: 2017. január 12.örült boldogsag_plakat

Megosztás facebookon