asdf

The Grand Budapest Hotel - Első angol előzetes

  • Szerző: P. Kristóf
Megjött Wes Anderson legújabb filmjének első előzetese. Bár sajnos a The Grand Budapest Hotel csak címében viseli fővárosunk nevét, ezúttal is azt kapjuk tőle, amit már megszoktunk.

Wes Anderson az egyik legkülönlegesebb amerikai rendező, filmjeinek rendkívül sajátos vizualitása, érzelmi világa és története van. Alig fejezte be előző, 2012-es alkotását, a Holdfény királyságot, máris nekilátott a következő filmjének, a The Grand Budapest Hotel-nak. Bár eleinte a cím miatt bizakodtunk, hogy talán kis hazánkban játszódik majd, kiderült, hogy Németországban forgatják le és csak az a fontos, hogy egy híres európai hotel a cselekmények helyszíne.

A filmet szokás szerint nem csak rendezte, de egyben írta is és ismét óriási sztárgárdát gyűjtött hozzá össze:  Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Tom Wilkinson és Owen Wilson is szerepel benne.

A történet Gustave H-ról, a híres európai hotel legendás portásáról és Zero Moustafa-ról szól, akivel szoros barátságba kerül. A film a két világháború között játszódik és egy felbecsülhetetlen reneszánsz festmény elrablásától kezdve egy óriási családi vagyonért folyó harcig minden lesz benne, miközben a kontinens őrült sebességgel változik meg. 

Megosztás facebookon