asdf

Star Trek Beyond/ Star Trek – Mindenen túl – Szinkronos előzetes

A Star Wars közel tíz éves pihenése után jövőre a sci-fi műfaj újabb mérföldkőhöz érkezik: a Star Trek immár ötven éve örvendezteti meg a rajongókat jobbnál-jobb, izgalmasabbnál-izgalamasabb kalandokkal. A Paramount okosan úgy döntött, hogy az új generációs Strek Trek-trilógia harmadik részét a jövő nyári blockbuster szezonban tűzi műsorra. A szűk másfél perces előzetesből kiderült, miként muzsikál az Enterprise legénysége J. J. Abrams irányítása nélkül. Annyit elárulunk, hogy nem túl jól.

Gene Roddenberry forog az „űrkapszulájában”

Ha elvakult Star Trek-rajongó lennék, valószínűleg hosszú-hosszú percekig a sírógörcs fojtogatna. Sokan már a J. J. Abrams féle Star Trek-szériát is szidták, mondván kiveszett belőle a kultikus sorozat valódi esszenciája. Amíg az első rész még abszolút korrekt módon közelítette meg a témát, addig a Sötétségben-Star Trek valóban nem volt több egy közepes sci-fi blockbuster-nél. Azt a filmet egyedül a nyitó szcéna és Benedict Cumberbatch átszellemült játéka mentette meg a totális felejthetőségtől. A kiadott másfél perc alapján el lehet mondani, hogy a legénység élére frissen kinevezett kapitány, Justin Lin nemhogy javítani nem tudott az újgenerációs trilógia megítélésén, de jócskán rontott is rajta.star-trek-beyond-trailer-A rendező egész egyszerűen fogta a Halálos iramban-filmekre - Dominic Toretto több kalandját is ő jegyezte, nem is bírt kilépni a saját komfort-zónájából - jellemző üres dinamikát, és az autópályákról átmentette az űrbe, ezzel tovább butítva az amúgy is felhígult történetfolyamot.

A képet némiképp árnyalhatja az a tény, hogy a film alapjául szolgáló scriptet többek között az a Simon Pegg is jegyzi, aki az új legénység egyik emblematikus, legszórakoztatóbb figurája és anno Edgar Wright mellett pallérozódott. Együtt írták a zseniális Cornetto-trilógia alapjául szolgáló forgatókönyveket. Chris Pine, Zachary Quinto, Zoë Saldana és Karl Urban főszereplésével elkészített legújabb Star Trek-film, a Mindenen túl várhatóan 2016 nyarán érkezhet a magyar mozikba. A margón azért egy kis vigaszdíj álljon itt a csalódott Star Trek-rajongóknak: 2017-ben tv-sorozat formájában is felélesztik a kultikus sci-fit. A saját, jól bejáratott közegében bizonyára ki fogja tudni javítani a csorbát, hiszen tv-sorozat formájában újra lesz elengedő idejük és terük arra, hogy visszataláljanak a sorozat eredeti szellemiségéhez.

Star Trek Beyond/ Star Trek – Mindenen túl - Hazai bemutató: 2016. július 21.

Megosztás facebookon