asdf

Snowden - Feliratos előzetes

Edward Snowden ügye a közelmúlt társadalomtörténetének talán egyik legnagyobb port kavaró hírévé vált. Azóta megjelent Glenn Greenwald A Snowden-ügy című könyve, és a témát egy Oscar-díjas dokumentumfilm is feldolgozta. A történet a hétszeres Oscar- jelölt és háromszoros nyertes filmes nagyágyút, Oliver Stone-t is megihlette.

Napjainkban a korszerű információtechnológia elképesztő mértékben fejlődik, és felhasználásával hatalmas mennyiségű adathalmazhoz férhetünk hozzá. Már a terrorista szervezetek is felismerték, hogy a modern technológiai eszközök és az internet adta lehetőségek határtalanok, és egyik alapvető eszközként használják is, elsősorban pszichológiai hadviselésre, propagandára, toborzásra, információgyűjtésre, hálózatépítésre. Az internet adta szabadság, az információhoz való hozzáférés és azok felhasználása alapvető fontosságú, sőt hozzájárul a társadalom működéséhez, azonban ezzel párhuzamosan elkerülhetetlenné vált a kontrolálás, megfigyelés is. Az ősszel bemutatásra kerülő Snowden mozifilm ezt a sokakat foglalkoztató témát boncolgatja.

A film főszereplői Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Zachary Quinto és Nicolas Cage. A filmet szeptember 16-án mutatják be, Amerikában és a tervek szerint Magyarországon is.

Snowden - Hazai bemutató: 2016. szeptember 16.snowden_B1_12-es

Megosztás facebookon