asdf

A megtisztulás éjszakája: Anarchia - Angol előzetes

Ethan Hawke (Mielőtt lemegy a Nap, Sinister) és Lena Headey (300, Trónok Harca) főszereplésével készült A bűn éjszakája (The Purge) meglepő sikert ér el Amerikában. Az egyedi történeten alapuló filmet 3 millió dollárból forgatták le és összesen 89 milliót „bűnözött” össze a világban. Nem csoda, hogy ezen az eredményen a stúdió olyannyira felbátorodott, hogy rohamtempóban kérte is a folytatást, amihez most megkaptuk a legújabb előzetest is.

Az első rész sikere abban rejlett, hogy egy nagyon érdekes jövőképet festett fel. A történt szerint Amerikában a bűnözést a nullára redukálták. Nincsenek lopások, sem gyilkosságok. Kivéve egyetlen olyan napot, amikor szabadon, következmények és felelősségre vonás nélkül tehetünk el mindenkit láb alól, akik ártottak nekünk vagy csak szimplán felidegesítettek. Ha ez a rendszer működne a valóságban, akkor a szomszéd már csak fogalomként létezne az emberiség szótárában.

A remek alapkoncepciót végül nem sikerült teljesen kiaknázniuk, így a végére számomra a film nem lett több egy korrekt iparosmunkánál. A folytatás azonban új alapokra helyezte a történetet. Az előzetesek tanulsága szerint nem egy házban fog zajlani a cselekmény, hanem odakint a nyíltterepen kell túlélni a bosszúra, vérre éhező emberek kegyetlenkedéseit.

A folytatásban az előző rész sztárpárosa nem fog visszatérni. Helyettük teljesen új szereplőkkel, többnyire ismeretlen színészekkel élte át a második megtisztulást az első rész direktora, James DeMonaco. A színészi stábból két ismertebb nevet érdemes kiemelni. Az egyik Zach Gilford, aki a kiváló Friday night lights c. amerikai focis drámában vált ismertté. Legutóbb a nagyon gyorsan felejthető Az ördög ivadékában vállalt főszerepet.

A másik ismert színész Frank Grillo, aki nem rég az Amerikai Kapitány: A tél katonájában tört borsot Chris Evans orra alá. Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e ezúttal teljesen értékesíteniük a „helyzetet”, vagy csak egy újabb „kihagyott ziccer” lesz a film, ami után napokig bosszankodni fogok.

James DeMonaco rendezésében készült film, A megtisztulás éjszakája: Anarchia (The Purge: Anarchy) várhatóan 2014. július 17-én kerülhet a magyar mozikba.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon