asdf

Valami hiányzik ebből a buliból

A filmiparban már ősidők óta megtalálhatóak a zenei témájú alkotások, a musicaltől a rockig szinte minden műfajban készült már valamilyen filmes produkció, ebből pedig a DJ-k sem maradhattak ki. A lemezlovasokról szóló filmek az éjszakai életről, vagy a zűrős magánéletükről szóltak. Az eddigi DJ filmek zöme Európában készült, mint például a Nesze neked, Pete Tong! (2004), Human Traffic (1999), Eden (2014) és a Berling Calling (2008). Azonban az elektronikus tánczene akkora népszerűségre tett szert a világon, hogy arra most már Hollywood is felfigyelt és úgy érezték, hogy ideje lenne nagyot villantaniuk ebben is.

Ezúttal a szívtipró Zac Efron (Rossz szomszédság, Megint 17) próbálja ki magát a DJ-k világában Max Joseph debütáló rendezésében, a Miénk a világ című filmben. Az 1987-ben született színészt egy ismert DJ, Them Jeans avatta be a szakma rejtelmeibe és figyelte őt, hogy mindent a lehető leghitelesebben adjon vissza a kamerák előtt. Max Joseph a rendezés mellett a forgatókönyv írásából is kivette a részét, amelyben Meaghan Oppenheimer (Fear the Walking Dead) segített neki. Zac Efron mellett a BAFTA-díjra jelölt Wes Bentley (Amerikai Horror Story, Csillagok között), Emily Ratajkowski (Törtetők, Holtodiglan), Jonny Weston (Almanac, Mavericks – Ahol a hullámok születnek), Jon Bernthal (Harag, A kiütés), Shiloh Fernan (Gonosz halott, A Kelet) és Alex Shaffer (Életmentő, Győzzünk már!) kapott szerepet a filmben.WAYF_09076A történet szerint a négy jó barát, Cole (Zac Efron), Mason (Johnny Weston), Ollie (Shiloh Fernan) és Squirrel (Alex Shaffer) ki szeretnének törni a szürke hétköznapokból és fényűző életre vágynak. Cole arról álmodozik, hogy egy szép napon menő DJ lesz, de nagyon távol áll még tőle, mivel csupán házibulikban és az egyik helyi klubban lép fel, ahol ráadásul nem is ő a fő műsorszám. A klubban összeismerkedik a szakma egyik legjobbjával James-szel (Wes Bentley), aki lát valamit a fiatal srácban, ezért a szárnyai alá veszi. Cole és a barátai a pénz hiányában úgy döntenek, hogy egy ingatlanokkal foglakozó cég dolgozói lesznek, amit a gazdag Paige (Jon Bernthal) irányít. A rabszolgamunka mellett Cole egyre jobban kezdi bontogatni zenei tehetségét James segítségének hála, csupán egyetlen hibát követ el, hogy beleszeret a férfi asszisztensébe, Sophie-ba (Emily Ratajkowski), így pedig összekuszálódnak a dolgok és veszélybe kerülhet minden, amit eddig felépített.

WAYF_12014Túl sok mindenről akar szólni a Miénk a világ, és ez lett a veszte Max Joseph első rendezésének. A 96 perces játékidő alatt többször is műfajt vált a film, az elején egy menő parti filmnek indul, ami aztán szépen lassan átvált egy mentor-tanítvány kapcsolat bemutatására, míg végül a szerelmi szál bevonásával romantikába csap át. Az ide-oda való ugrálgatás miatt több rész is vontatott és unalmas. Jól érezhető, hogy a rendező mindent ki akart hozni a projektből, de jelen esetünkben sajnos a ló túloldalára esett. Viszont a hangulatteremtéshez nagyon jól ért, ez pedig a bulis jeleneteknél abszolút meglátszik, főleg a film végi fesztivál lett ütős. A Miénk a világ legfontosabb témája a felnőtté válás, melyet az alkotók úgy próbálnak bemutatni, hogy a főszereplők kezdeti hirtelen döntéseik után komolyabb helyzetek elé kerülnek, ahol már kénytelen lesznek jól megfontoltan dönteni életükről. Emellett pedig a barátság és a szerelem kap nagyobb hangsúlyt a történetben. A film mondanivalója: Bízz magadban, légy kreatív, tegyél meg minden tőled telhetőt! Így érhetted el a céljaidat.WAYF_09076Zac Efron a Rossz szomszédság után ismét egy olyan karaktert kapott, aki a felnőtté válás előtt áll és most is megállta a helyét a főhős szerepében, bár annyira nem nő a szívünkhöz az általa megformált Cole, de azért szorítunk neki, hogy végül összejöjjenek neki a dolgok. Emily Ratajkowski a vizuális élmény fokozása mellett megmutatta, hogy színésznőként is lehet keresnivalója az amerikai álomgyárban. A mentor szerepében Wes Bentley emlékezetes alakítást nyújt, míg Jon Bernthal egyszerre menő és félelmetes a kemény ingatlanos szerepében.

A Miénk a világ kellemes szórakozást nyújt és szinte végig leköti a néző figyelmét, de sajnos érződik rajta, hogy nagyobb akart lenni, mint amekkora. A film élményét a bulik hangulata és a színészek teljesítménye emeli ki a középszerűségből. A Zac Efron rajongók és a bulizni vágyók minden bizonnyal élvezni fogják.

MoziStar: 6/10

MIÉNK A VILÁG

Eredeti cím: We Are Your Friends
Műfaj: romantikus/zenés
Rendezte: Max Joseph
Richard Silverman története alapján a forgatókönyvet írta: Max Joseph, Meaghan Oppenheimer
Fényképezte: Brett Pawlak
Szereplők: Zac Efron, Emily Ratajkowski, Wes Bentley, Johnny Weston, Jon Abrahams, Shiloh Fernandez
Bemutató dátum: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 18
Játékidő: 96 perc
Forgalmazó: Freeman Film

Megosztás facebookon