asdf

Szexmániás exférj, alkoholista pap és káosz a nagy napon

Május, napsütés, esküvők. Négy Oscar-díjas színész (Robert de Niro, Robin Williams, Diane Keaton, Susan Sarandon), egy romantikus történet komédiával megspékelve.

A nagy nap (The Big Wedding) romantikus vígjáték a családi szálakról, és érzelmekről szól. Mindenki kimondja, amit gondol, mégis sok mindent titkol.

Don Griffin (Robert de Niro), aki válása óta boldogan él BeBe-vel (Susan Sarandon), kínos szituációba keveredik. Exfelesége (Diane Keaton) az örökbefogadott kolumbiai fiúk (Ben Barnes) esküvője miatt haza utazik. Alejandro vér szerinti anyja mélyen hisz a katolikus vallásban, és ez némi bonyodalmat kavar. Nagyon nem híve a válásnak, így Don és Ellie a nagy napig újra házaspárt színlelnek, hogy megfeleljenek a rendkívül vallásos asszonynak. A próbavacsora napjáig nem igazán történik nagyon érdekes dolog. Viszont ez a vacsora beindítja a történéseket. Alejandro 30 éves bátyja, aki még nem volt nővel, rákattan egy szűziesnek hitt lányra, aki a mostoha testvére. Missi, (Amanda Seyfried) az ara szülei sem százasok, ez gyorsan kiderül a vacsora alatt. Az egész este káoszba torkollik, ami egészen a film végéig tart. Rengeteg félreértés, humoros beszólások, és családi titkok kerülnek terítékre a Nagy napon. Monaghan atya (Robin Williams) sem az a szokványos pap, akinek gondolnánk. Vizet prédikál és bort iszik.

BW_B1_Online_16

Justin Zackham, aki egyben a film rendezője és forgatókönyvírója a dialógus részeit és a helyszíneket jól összerakta. A film minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen: nívós szereplőgárda minden korosztály számára (Robert de Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams, Katherine Heigl, Amanda Seyfried), romantikus téma (házasság, esküvő), ráadásul a mozik kínálatából bőven hiányoztak a nőknek készült filmek.

TW_06656_R

A produkció gyártási költsége 35M, a tengerentúli okoskodók szerint bukás lesz a film. Tény, hogy elsősorban nőknek ajánlott A nagy nap, de a férfiak sem fognak unatkozni, hiszen Robert De Niro alakítása minden mozijegyet megér. Inkább egy szenzációs vígjátéknak mondanám, mint csöpögős, esküvős mozinak. Van benne bőven romantikus vonal, de a vicces dialógusok feldobják a hangulatát.

Egy ellenállhatatlanul szórakoztató vígjáték fantasztikus sztárparádéval.

Eredeti cím: The Big Wedding

Műfaj: vígjáték

Rendező: Justin Zackham

Forgatókönyv: Justin Zackham, Jean-Stéphane Bron, Karine Sudan

Szereplők: Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Topher Grace, Robin Williams, Ben Barnes

Bemutató dátum: 2013. május 02.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Megosztás facebookon