asdf

Rambo és Terminátor a rács mögött is megállja a helyét!

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone közös akciófilmben! A feláldozhatók után, amiben nem alkottak maradandót, még nagyobbak voltak a várakozások és a Szupercella beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Sokak bálványa, Rambo és Terminátor nagyon szórakoztató ennyi év után is, főleg így, közös filmben, majd két órán keresztül. Hálás a közönség, ha tetszik neki, amit lát, mint amikor Schwarzenegger leakasztja a helikopterlövész géppuskáját, és lassított jelenetben írtani kezdi a börtönőröket, amolyan igazi Arnie-s szúrós tekintettel, tapsviharral értékelte a nép a moziban.

Szupercella

A két legenda, Stallone és Schwarzenegger egy hiper-szuper szökésbiztos börtönből akarnak megszökni. A történet olyan egyszerű, mint az egyszer egy, de mégis tud meglepetéseket okozni, emellett nagyon szórakoztató is. A két kiöregedett akciósztár még mindig elemében van, néha eleresztenek egy-egy  poént, aztán bunyóznak is egymással, majd a rosszfiúkkal. És nem akármilyen teljesítmény ez a két 60 feletti úrtól. Arnie és Sly még mindig olyan energiával rendelkeznek, hogy azt bárki megirigyelheti.

Szupercella

Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy olyan biztonsági szakember, aki sitteken szökés-tesztet végez. A szövetségiek megkeresik egy melóval, hogy próbáljon kijutni egy magánbörtönből, ami illegális és bebörtönzése sem véletlen. Később kiderül, hogy a börtönigazgató (Jim Caviezel) egy rohadék gazember, aki azon lesz, hogy Raynek esélye se legyen kijutni. Breslin minden eddigi tapasztalatát beveti, MacGyver módjára oldja meg a lehetetlen helyzeteket, természetesen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) segítségével, aki folyton vicceskedik.

Szupercella

Mikael Hafström, svéd rendező remekül megoldotta a feladatot, akár még klasszikussá is válhat a Szupercella. A régi akciófilmek hangulatát idézi úgy, hogy a modern kor divatossá vált technikáját (iphone, tablet, pendrive) egyáltalán nem tette bele. Dinamikája inkább a két fenegyerek stílusában és a poénos monológokban rejlik. A Szupercellában nincs eltúlozva semmi, jók a fordulatok, nincsenek klisék, és fáradt poénok sem. A börtön felépítése egy hangyányit hasonlít az 1993-as Fortress - 33 emelet mélyen a pokolban című film börtönére, ahol 33 emelet mélyen a föld alá épített Fortress-ben a rabokat számítógép-vezérelt biztonsági rendszer őrzi, kamerákkal, gondolat-fürkésző berendezésekkel állandó megfigyelés alatt tartják őket. A szupercellában is hasonló a helyzet, kaptárszerű cellákkal és a robotszerű, maszkos őrökkel. Ugyan a két sztár évekig ellenségeskedett és folyamatosan cikizték egymást a filmjeikben, a Szupercella jót tett nekik és a rajongóknak, akik régi akciósztárjaik filmjein nőttek fel. A Szupercella egy szórakoztató akciófilm, két régi legendával egy modern világban.

SZUPERCELLA 

Eredeti cím: Escape Plan

Műfaj: akció/thriller

Szereplők: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vincent D’Onofrio,

Rendező: Mikael Hafström

Forgatókönyv: Miles Chapman, Jason Keller, 50 Cent, Sam Neil, Vinnie Jones

Hossz: 116 perc

Bemutató dátum: 2013. október 24.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon