asdf

Michael Douglas a végzetem

Rob Reiner A bakancslista és az Egy becsületbeli ügy direktora olyan nyugger romkomot hozott a tető alá, amiben Michael Douglas az ász, aki még bunkó stílusával is szerethető.
Oren Little (Michael Douglas) menő ingatlanos volt, de időközben megözvegyült. A gazdag üzletember mára azonban igazi mogorva, harapós vénemberré vált. Leginkább cinikus megjegyzésekkel múlatja egyedül az időt. Legfőbb célja, hogy az utolsó házat el tudja adni és nem enged az általa kiszabott áron (8 milló dollár), mivel a saját házát dobta piacra. Váratlan fordulat lép az életébe, amikor megjelenik fia és sosem látott unokája.
szerelem_a_vegzetem_05
 
Tíz éve nem látta az egykor drgos fiát, aki most börtönbe vonul, és neki kell gondoznia a kilencéves unokáját, akiről nem is tudott. Oren kétségbe esik a kislány gondozását illetően, hisz évek óta egyedül él, nem kell felelősséget vállalnia senkiért. Oren pofátlanul szomszédjára, Leah-ra (Diane Keaton) bízza a kislányt, kibúvókat keresve a feladat alól. Leah örömmel segít az olykor csipkelődő stílussal megáldott ingatlangurunak, akivel eleinte nem bírják egymást. Nem hiszem, hogy új dolgot mondok azzal, hogy ez az egymásra fújunk szitu csak egy darabig tart. Nincs itt semmi spoiler! Igen, egymásra találnak az özvegyek. Rob Reiner a főszerepeket két ma is fantasztikus színészre bízta, de ez a komédia nem üt akkorát, amilyet szeretnénk, de még így is kellemes szórakozást nyújt. 
 szerelem_a_vegzetem_02

Mi a baj a filmmel? Két Oscar-díjas színész főszereplésével a Szerelem a végzetem még nem fog a toplisták élén végezni. Hiába a remek színészek, a film tele van klisékkel és nincs benne olyan, amit ne láttunk volna eddig a mozivásznakon.

szerelem_a_vegzetem_01

szerelem_a_vegzetem_03

Oren Little karaktere alapvetően egy házsártos, humorosnak szánt, de bunkó beszólásokkal szurkálódó úrként jellemezhető.  Leah a szintén özvegy hölgy a szomszédból, bárénekesnőként tölti szabadidejét, de a melankólikus dalokat nem tudja végig énekelni férje emléke miatt, és sírásba fullad az előadás. Oren unokája lágyítja meg a jégszívet, ami Leah bánatára is orvosság lehet.

Miért nézhető a film? A főszereplők miatt! Michael Douglas zseniálisan hozza a karaktert, sármos, laza és vicces, Diane Keaton pedig a tőle megszokottat nyújtja. Ők ketten együtt egy remek párost alkotnak. Egyértelműen a helyzetkomikumok dobják fel a film hangulatát!

SZERELEM A VÉGZETEM

Színes, szinkronizált, amerikai romantikus vígjáték

Eredeti cím: And So It Goes

Rendezte: Rob Reiner

Forgatókönyv: Mark Andrus

Producer: Rob Reiner, Mark Damon, Alan Greisman

Fényképezte: Reed Morano

Vágó: Dorian Harris

Zene: Marc Shaiman

Szereplők: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins, Annie Parisse

Hossz: 94 perc

Országos bemutató: 2014.09.04.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Korhatár: 12 

Megosztás facebookon