asdf

Lúzerek szolgáltatják a poénáradatot

Martin Lawrence, Eddie Murphy és Chris Rock neve pár éve még tuti biztos kasszasikert jelentett egy film számára, mára pedig teljesen kiöregedtek. De nem kell aggódnunk, hiszen Kevin Hart személyében új nagy dumás afroamerikai komikust köszönthetünk.
A Pennsylvania-ban született színész másodjára próbálhatta ki magát társ főszereplőként egy filmben. Az első próbálkozása a Pofázunk és végünk című egy évvel ezelőtti vígjáték volt Ice Cube oldalán, ami vegyes fogadtatásban részesült külföldön és kis hazánkban is egyaránt. A hirtelen jött sikert meglovagolva több filmhez is aláírt Hart, többek között Jeremy Garelick (Szakíts, ha bírsz) legújabb rendezéséhez, a Bérhaverokhoz. Most pedig Ice Cube helyett megkapta Josh Gad-et (A meztelen dobos, Szerelem és más drogok) partnerül.
Berhaverok_jelenetfoto
Doug Harris (Josh Gad) készül elvenni csinos barátnőjét, Gretchen Palmert (Kaley Cuoco, egyenesen az agymenőkből), de boldogsága nem lehet felhőtlen, mivel álmai nőjének azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, vagy hét vőfélyt szervezett már a baráti köréből, és a tanúja pedig a legeslegjobb barátja lesz. A lagzi viszont vészesen közeledik, és Doug képtelen beújítani legalább egy balekot, akit otthon bemutathatna. Így jut el Jimmy (Kevin Hart) cégéhez. A nagydumás kiscsávó vállalata pont a Doughoz hasonló lúzerek miatt megy jól: rendelésre régi iskolatársnak, gyerekkori pajtásnak adja ki magát, igény szerint tanú vagy vőfély. Ő szervezi össze azt a hét gyanús figurát is, akiknek az a feladata, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék pirulós és dadogós, de nagyon szerelmes hősünk élete nagy napját.
Berhaverok_jelenetfoto (9)
A sztoriból sejthetjük, hogy milyen abszurd helyzetekbe keverednek főhőseink, illetve díszes társaságuk. Nem kell itt nagy jellemfejlődést várni, természetesen itt is megkapjuk a végén a szokásos tanulságot, de nem ezen van a hangsúly, hanem az esküvőig elvezető útig, ami telis tele van jobbnál jobb poénokkal. Kevin Hart viszi a pálmát, végig be nem áll a szája, és olyan dialógusokat nyom le, hogy könnyesre nevetjük magunkat. A film másik főszereplőjeként feltüntetett Josh Gad-del ellentétben, egy nagyobb poént leszámítva unalmas és kissé erőltetett alakítást hozott össze, de legalább szerethető. Rajta kívül az összeverbuvált vőfélyek is sokkal viccesebbek, már csak a kinézetük miatt is. A szépséges Kaley Cuoco kimenőt kapott az Agymenőkből, viszont nem sok vizet zavar, bár őt nem is azért szerződtették le a filmhez, hogy ő szolgáltassa a humort. Helyette ott vannak a "lúzerek"!
Berhaverok_jelenetfoto (4)
Nem kínál zsákbamacskát a Bérhaverok, amit egy ilyen filmtől várhatunk azt meg is kapjuk a pénzükért cserébe. A klisékkel megtűzdelt mozi legnagyobb vonzereje a poénok. Szerethető és vicces karakterek, szentimentális helyzetek, hatalmas poénok és jó zenék. Kell még ennél is több egy jó vígjátékhoz? Szóval irány a legközelebbi mozi és tudd meg, hogy miért lesz a közeljövő nagy nevetetője Kevin Hart.

MoziStar: 7/10

BÉRHAVEROK

Eredeti cím: The Wedding Ringer
Színes, szinkronizált amerikai film
Rendezte: Jeremy Garelick
Főszereplők: Josh Gad, Kevin Hart, Kaley Cuoco, Olivia Thirlby, Nicky Whelan. Fényképezte: Bradford Lipson. Zene: Christopher Lennertz Látvány: Chris Cornwell. Írta: Jeremy Garelick, Jay Lavender
Műfaj: vígjáték
Gyártó: Miramax Films, Screen Gems, Sony Pictures
Játékidő: 101 perc
Korhatár: 16
Mozibemutató: 2015. március 26.
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon